Pin Print Mâncare de pui cu pere la Tefal One Pot Fel: PrincipalBucătărie RomâneascăDificultate MediuPorții 3-4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 1 piept de pui, tăiat cubulețe sau fâșiuțe 1 ceapă tăiată solzișori 3-4 pere tăiate felii 3-4 linguri ulei de măsline sau unt 2 linguri miere sau sirop de arțar 1 linguriță muștar Dijon sare, piper – după gust Mod de preparare Se pune uleiul (sau untul) în oală, se setează BROWN 20 de minute. Se rumenește un pic carnea. Se scoate din oală. Se adaugă…
Categorie: Tefal One Pot
Gem de gutui și pere la Tefal One Pot
O minunăție! O minunăție de fructe! Cred că nu m-aș fi atins de ele pentru gem/dulceață, darrr n-am rezistat. Fiecare pară rasă sau gutuie miroase… demențial! Gustul ăla întânit, probabil, acum zeci de ani, în livada bunicilor… Dar bunicii nu mai sunt, însă compensez cu fructele altor livezi. De data aceasta, LIvezile Drajna. Le recomand din inimă, au produse de excepție. Pin Print Gem de gutui și pere la Tefal One Pot Timp preparare 20 minuteTimp gătire 60 minute Ingrediente 4 gutui mari, 5 pere 8 linguri de zahăr 50 ml…
Mâncare de gutui cu pui la Tefal One Pot
Pin Print Mâncare de gutui cu pui la Tefal One Pot Fel: PrincipalBucătărie RomâneascăDificultate UșorPorții 3-4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 35 minute Ingrediente 2-3 gutui mari 1 piept mare de pui 4-5 linguri ulei de măsline sau unt 2 linguri de făină 50 ml vin alb sau rose 2 linguri de zahăr brun 1/2 lămâie (zeamă) 100 ml apă Mod de preparare Gutuile se taie felii subțiri și se stropesc cu zeamă de lămâie (fiindcă oxidează foarte repede). Puiul se taie cubulețe sau felii subțiri, care se vor tapeta…
Ostropel de pui la Tefal One Pot
Pin Print Ostropel de pui la Tefal One Pot Fel: PrincipalBucătărie RomâneascăDificultate UșorPorții 5-6 Timp preparare 10 minuteTimp gătire 35 minute Ingrediente 5-6 pulpe de pui superioare, inferioare sau/și aripi 1 ceapă medie 10-12 căței de usturoi 2 linguri pline de pastă tomate sau 1 conservă de 400 gr roșii decojite tăiate cubulețe 150 ml apă (dacă folosiți conserva de 400 gr de roșii, nu mai puneți apă) sare, piper – după gust pătrunjel proaspăt sau uscat 2-3 linguri ulei de măsline 1-2 linguri oțet / oțet balsamic Mod de…
Pui cu rozmarin la Tefal One Pot
Această rețetă a fost adaptată de la Crock Pot Slowcooker. Diferența dintre un slowcooker dedicat și funcția de slow cooking de la un multicooker (în cazul nostru, Tefal One Pot) este dată de temperatură și timpul de gătire. La slowcooker este 100 de grade (timpul 30 minute – 20 de ore), iar la Tefal, 85 de grade (2 ore – 9 ore). Ceea ce am mai constatat la funcția de slow cooking de la Tefal One Pot este faptul că, la încheierea programului, cel puțin la acest fel de mâncare…
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot
Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot Timp preparare 20 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 350 gr costiță afumată (sau coaste/scăriță afumată) 7-8 cartofi medii 2 morcovi 1/2 ardei kapia 1 ceapă 300 gr smântână fermentată, acrișoară sau 500 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime) condimente: 1 linguriță sare, câteva boabe de piper, 1/2 linguriță boia dulce, 2 linguri tarhon uscat (sau în oțet), 1 lingură legume uscate (opțional). 3 linguri ulei de măsline 2,5 litri apă 1 gălbenuș Mod de preparare Costița se…
Papricaș de pui cu găluști la Tefal One Pot
Pin Print Papricaș de pui cu găluște la Tefal One Pot Porții 4 Timp preparare 10 minuteTimp gătire 35 minute Ingrediente 8 pulpe superioare de pui dezosate 4-5 cepe 1 ardei kapia 3 linguri de ulei de măsline 150 ml apă 3 lingurițe pastă de roșii sare (1/2 linguriță), piper (1/2 linguriță), boia dulce (2 linguri) – sau după gust. Pentru găluște: 3 ouă, 4 linguri de făină, 1/4 linguriță sare 3 lingurițe pastă de roșii / bulion. Mod de preparare Ceapa se toacă solzișori, iar kapia, fâșii subțiri. Se…
Sarmale în frunze de viță sau ștevie la Tefal One Pot și Tefal Cook4Me
Rețeta aceasta se aseamănă în multe privințe cu cea a sarmalelor în foi de varză. Compoziția diferă foarte puțin, apoi varza versus vița de vie ori ștevia, iar timpul de gătire se reduce cu aprox. 10 minute. Pin Print Sarmale în frunze de viță sau ștevie la Tefal One Pot și Tefal Cook4Me Timp preparare 60 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 1 kg de carne tocată amestec porc-vită frunze de viță de vie, de ștevie și/sau spanac 2 cepe mari tocate mărunt 2 morcovi rași pe răzătoarea mare 200 gr…
Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me
Pin Print Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me Timp preparare 10 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 1 pui aproape întreg (fără piept) 2 morcovi 1 ceapă mică 2 linguri de orez 300 gr smântână (din cea fermentată, acrișoară) 2 gălbenușuri 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat sare, câteva boabe de piper – după gust aprox. 2,5 litri apă zeama de la 1-2 lămâi pentru acrit – după gust 2 linguri de ulei de măsline (pentru călit) Mod de preparare…
Paste cu gremolata la Tefal One Pot
Gremolata este un sos italienesc cu pătrunjel, lămâie și usturoi. Poate fi folosit atât în salate, la paste ori la friptură (în general, la osso buco). Pin Print Paste cu gremolata la Tefal One Pot Porții 4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 4 minute Ingrediente 250 gr paste (penne rigate) Pentru gremolata: 1 lămâie – zeama și coaja rasă, 4 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional), sare și piper 1/2 broccoli (opțional) Mod de preparare Pastele…