Pui Caprese la Tefal One Pot și Cook4Me

Pin Print Pui Caprese la Tefal One Pot și Cook4Me Porții 2 Timp preparare 5 minuteTimp gătire 17 minute Ingrediente 1 piept de pui mare, tăiat în 2 bucăți 10 roșii cherry 2 linguri ulei de măsline 1 ceapă 4-5 căței de usturoi 100 ml apă 3 linguri oțet balsamic 1 linguriță boia dulce, 2 lingurițe sare, 1/2 linguriță piper, 1 lingură busuioc proaspăt tocat (sau uscat) 150 gr mozzarella  Mod de preparare la Tefal One Pot Ceapa se taie solzișori, usturoiul se zdrobește. Se pune uleiul în oală, se…

Paste cu gremolata la Tefal One Pot

Gremolata este un sos italienesc cu pătrunjel, lămâie și usturoi. Poate fi folosit atât în salate, la paste ori la friptură (în general, la osso buco). Pin Print Paste cu gremolata la Tefal One Pot Porții 4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 4 minute Ingrediente 250 gr paste (penne rigate) Pentru gremolata: 1 lămâie – zeama și coaja rasă, 4 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional), sare și piper 1/2 broccoli (opțional) Mod de preparare Pastele…

Pui Marsala la Tefal One Pot

Teoretic, acest fel de mâncare, ”chicken marsala”, este o adaptare de la escalop, întrucât folosește pieptul de pui, tăiat subțire, condimentat și tăvălit ușor prin făină. Diferența este dată de vinul Marsala, un vin sec și aromat, care provine din Sicilia. Însă eu am înlocuit vinul Marsala cu un vin sec, dar puternic aromat și de culoarea chihlimbarului, o Tămâioasă descoperită la Crama Copaci din Buzău. În orice caz, la gătire, vinul se evaporă, așa că este ok și pentru copii. Totodată, este o rețetă adaptată pentru Tefal One Pot…

Escalop de pui cu ciuperci și smântână la Tefal One Pot

”Escalop” vine de la ”scaloppine”, un fel de mâncare din bucătăria italienească, adică bucăți subțiri de carne – de obicei, vită sau pui – tăvălite ușor prin făină și sotate în diverse sosuri.  Pin Print Escalop de pui cu ciuperci și smântână Fel: PrincipalBucătărie ItalieneascăDificultate MediuPorții 4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 35 minute Ingrediente 4 pulpe dezosate de pui (se poate face și cu piept de pui) 1 ceapă 4-5 căței de usturoi 2 linguri ulei de măsline 500 gr ciuperci proaspete 200 ml smântână pentru gătit (nu din…

Spaghete cu sos de sfeclă roșie la Tefal One Pot

Pin Print Spaghete cu sos de sfeclă la Tefal One Pot Bucătărie ItalieneascăDificultate UșorPorții 4 servingsTimp preparare 5 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 300 gr spaghete din grâu 1 sfeclă roșie mică brânză de capră sau feta 1 linguriță mărar uscat sau 1/2 legătură mărar proaspăt 1 linguriță ulei de măsline Mod de preparare Se rup spaghetele în două. Se pun în oală cu 1 linguriță de ulei de măsline și apă cât să le acopere aprox. 2 cm.  Se setează HP (high pressure) 7 minute. La încheierea programului, se…

Pulpe de pui în stil italian la Tefal One Pot

Pin Print Pulpe de pui în stil italian Fel: PrincipalBucătărie ItalieneascăDificultate UșorPorții 6 Timp preparare 10 minuteTimp gătire 12 minute TEFAL ONE POT Ingrediente 6pulpe de pui dezosate sare, piper – după gust 5căței de usturoi 2 linguriulei de masline 4 lingurițeierburi italienești – busuioc, oregano 1lămâie – zeama 1/2lămâie – tăiată felii 2 lingurismântână pentru gătit Mod de preparare Se condimentează fiecare pulpă de pui cu sare, piper, pudră de usturoi (opțional). Se setează funcția BROWN, se adaugă uleiul și se călesc pulpele de pui timp de 5 minute…

Penne cu ciuperci la Tefal One Pot

Pin Print Penne cu ciuperci Fel: PrincipalBucătărie ItalieneascăDificultate UșorPorții 4 Timp preparare 20 minuteTimp gătire 10 minute Ingrediente 500 grpaste tip penne 1/2ceapă 4căței de usturoi 2morcovi 1conservă de roșii cubulețe sare, piper, busuioc, oregano – după gust 3 linguriulei de măsline Mod de preparare Se pun pastele în oală. Se adaugă apă peste paste, aprox. 2 cm peste nivelul lor. Se setează HP 5 minute. Se depresurizează. Se scurg pastele.  Se setează BROWN, se adaugă uleiul, se călesc, timp de 5 minute, ceapa tocată, usturoiul tocat și morcovii tăiați…