Ciorbă de fasole la Tefal One Pot și Instant Pot Pro

Pin Print Ciorbă de fasole la Tefal One Pot și Instant Pot Pro Prep time 20 minuteCooking time 40 minute Ingrediente 700-800 gr coaste afumate de porc 500 gr fasole boabe  1 țelină mică 1 morcov 2 roșii 3 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1 ardei kapia 1 legătură pătrunjel 200 gr kaizer / costiță afumată 2,5 litri apă 1 rădăcină păstârnac sare (după gust), câteva boabe de piper Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). …

Ciorbă de văcuță la Tefal One Pot

Pin Print Ciorbă de văcuță la Tefal One Pot Timp preparare 30 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 1-2 felii rasol de vită  1 litru borș 1.7 litri apă 1 legătură leuștean proaspăt sau 2 linguri leuștean uscat 2 cartofi medii 1 morcov mare 1 țelină mică 200 gr mazăre 4 roșii cherry 1/2 ardei kapia 2 linguri pastă tomate 1 ceapă sare, câteva boabe de piper Mod de preparare Se pune rasolul în oală, boabele de piper, sarea și 1.7 litri de apă. Se setează HP 20 de minute. La…

Ciorbă de perișoare la Tefal One Pot

Ciorbă de perișoare cu borș și smântână la Tefal One Pot – o rețetă preluată și adaptată după cartea de bucate a lui Radu Anton Roman: ”munteneascã prin excelență – dar se face, de secole, în toată țara, de la Săveni la Cerna și de la Carei la Vama Veche, după aceeași rețetă.” Pin Print Ciorbă de perișoare la Tefal One Pot Fel: Ciorbe și supeBucătărie RomâneascăDificultate UșorTimp preparare 30 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente Pentru perișoare: 500 gr carne tocată de vită, 1 ceapă, 60 gr orez, 60 gr făină,…

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot

Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot Timp preparare 20 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 350 gr costiță afumată (sau coaste/scăriță afumată) 7-8 cartofi medii 2 morcovi 1/2 ardei kapia 1 ceapă 300 gr smântână fermentată, acrișoară sau 500 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime) condimente: 1 linguriță sare, câteva boabe de piper, 1/2 linguriță boia dulce, 2 linguri tarhon uscat (sau în oțet), 1 lingură legume uscate (opțional). 3 linguri ulei de măsline 2,5 litri apă 1 gălbenuș Mod de preparare Costița se…

Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me

Pin Print Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me Timp preparare 10 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 1 pui aproape întreg (fără piept) 2 morcovi 1 ceapă mică 2 linguri de orez 300 gr smântână (din cea fermentată, acrișoară) 2 gălbenușuri 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat sare, câteva boabe de piper – după gust aprox. 2,5 litri apă zeama de la 1-2 lămâi pentru acrit – după gust 2 linguri de ulei de măsline (pentru călit) Mod de preparare…

Ciorbă de mânzat la Tefal One Pot

Pin Print Ciorbă de mânzat la Tefal One Pot Fel: Ciorbe și supeBucătărie RomâneascăDificultate UșorTimp preparare 30 minuteTimp gătire 55 minute Ingrediente 4 bucăți de piept de mânzat 1 litru borș 1 litru apă Legume: 1 ceapă, 2 morcovi, 2 cartofi, 1/2 țelină, 1/2 ardei kapia, 1/2 varză roșie mică sau 1/4 varză albă, 1/2 dovlecel. sare, câteva boabe de piper 2 legături de leuștean sau 2 linguri de leuștean uscat Mod de preparare Carnea se pune în oală, câteva boabe de piper și 1 litru de apă. Se setează…

Lebeniye Çorbası – supă turcească de chifteluțe, cu iaurt și năut la Tefal One Pot

O supă interesantă. O supă groasă de iaurt și alte cele. Dacă până acum nu agream iaurtul în supe și ciorbe și preferam smântâna, să știți că iaurtul este chiar ok sub această formă. Iar dacă o vreți mai ”healthy”, nu prăjiți chifteluțele; acestea se pot pune la fiert, precum perișoarele. Adaptare după turkishfoodchef.com Pin Print Lebeniye Çorbası – supă turcească de chifteluțe, cu iaurt și năut la Tefal One Pot Fel: Ciorbe și supeDificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 14 minute Ingrediente Pentru chifteluțe/perișoare: 250 gr carne de vită…

Lohikeitto – supă finlandeză cu somon la Tefal One Pot

Pin Print Lohikeitto – supă finlandeză cu somon la Tefal One Pot Fel: Ciorbe și supeBucătărie FinlandezăDificultate MediuTimp preparare 20 minuteTimp gătire 19 minute Ingrediente 300 gr somon file 2 morcovi 1 ceapă mică 4 cartofi medii 2 linguri ulei de măsline 2 litri apă 200 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime, gen Olympus, Dorna, Pilos etc.) 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat 1 lămâie sare – după gust Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe, iar morcovii, rondele. Se scoate pielea…

Supă de pui cu găluște la Tefal One Pot

Pin Print Supă de pui cu găluște Fel: Ciorbe și supeBucătărie RomâneascăPorții 6 Timp preparare 10 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 1 pui aproape întreg (fără piept) 3 morcovi 1 ceapă 1 rădăcină de păstârnac 1 legătură pătrunjel sau 1 lingură pătrunjel uscat sare, câteva boabe de piper aprox. 2,5 litri apă Ingrediente pentru găluște: 3 ouă, 180 gr griș, 3 linguri ulei, 1/2 linguriță praf de copt. Mod de preparare Puiul poate fi pus și direct din congelator, caz în care durata de preîncălzire va fi de aprox. 20-25…

Borș de pește (somon) la Tefal One Pot

Pin Print Borș de pește (somon) Fel: Ciorbe și supeBucătărie RomâneascăDificultate UșorTimp preparare 20 minuteTimp gătire 20 minute TEFAL ONE POT Ingrediente 650 gr somon file 1 litru borș 1 litru apă 2 morcovi 1 ceapă 4 cartofi medii 1 ardei kapia / gras 2 linguri ulei de măsline 1 legătură leuștean, 1/2 legătură pătrunjel sare, piper (boabe) – după gust 1 roșie Mod de preparare Se taie somonul cubulețe și se scoate pielea (pielea nu se aruncă!), se toacă mărunt ceapa, se dau morcovii pe răzătoarea mare, cartofii se…