Supă de curcan cu tăiței la Ninja Foodi

Pin Print Supă de curcan cu tăiței la Ninja Foodi Ingrediente 1 ceapă 1/4 țelină sau 2 fire de apio 1 albitură 3-4 morcovi 2-3 linguri de ulei aprox. 800 gr carne de curcan (căzături, carne lucru) 4 litri de apă vegeta de casă sau sare – după gust și câteva boabe de piper tăiței 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare Ceapa, țelina, albitura și morcovii tocați se călesc în 2-3 linguri de ulei pe Sear/Saute aprox. 10 minute. Se adaugă carnea, apa, vegeta (sau sarea), piperul. Se setează…

Supă cremă de dovleac plăcintar la Ninja Foodi

Pin Print Supă cremă de dovleac plăcintar la Ninja SmartLid Ingrediente 450 gr dovleac plăcintar 2 linguri ulei de măsline 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr) 1 ceapă mică 1/2 măr (curățat de coajă) 1/2 morcov 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper 1 linguriță de cimbru uscat 500 ml supă stock de legume 100 ml smântână de gătit (35% grăsime; atenție, nu fermentată!) Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, dovleacul se curăță de coajă și se taie în bucățele mici, la fel și morcovul. În oala…

Supă de coadă de vită la Ninja Foodi

Pin Print Supă de coadă de vită la Ninja Foodi O supă absolut fabuloasă! Coada de vită, de fapt. Ingrediente 1 kg de coadă de vită 4 litri de apă sare, câteva boabe de piper și/sau vegeta de casă 3-4 morcovi 1 rădăcină de păstârnac 1 ceapă 1/4 țelină tăiței Mod de preparare Carnea, apa, boabele de piper, sarea și/sau vegeta de casă se pun în oala Ninja Foodi. Se setează HP&QR, 40 de minute. Se adaugă legumele. Se setează din nou HP&QR, 15 minute. Ceapa se scoate din oală.…

Supă cremă de varză roșie

Pin Print Supă cremă de varză roșie Ingrediente 50 gr unt 1 lingură ulei 1/2 linguriță cimbru 1 ceapă mică 2 căței de usturoi 1 cartof 400 gr varză roșie 500 ml supă stock de legume sau apă și 1 linguriță de vegeta de casă 300 ml smântână de gătit Mod de preparare Mai întâi se călesc ceapa și usturoiul în unt și ulei. Se adaugă cimbrul. (La Ninja Foodi, aprox. 5 minute pe Sear/Saute) Apoi se adaugă cartoful tăiat cubulețe, varza tăiată bucăți și stockul de legume. Eu am…

Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi

Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și  făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi

Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…

Borș ucrainean la Ninja Foodi

Pin Print Borș ucrainean la Ninja SmartLid Ingrediente 3-4 sfecle roșii 1 kg carne de curcan (”căzături”) 2 morcovi 1 albitură 1/4 țelină 1 ceapă medie 2 litri borș 1 litru zeamă de varză 1 litru de apă 1-2 linguri de ulei 200 gr smântână (fermentată) aprox. Mod de preparare Legumele se taie mărunt, mai puțin sfecla, care se rade pe răzătoare. Ceapa tocată mărunt și sfecla rasă se călesc în 1-2 linguri de ulei, pe funcția Saute, timp de 10 minute aprox. Se adaugă restul legumelor tocate și carnea…

Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi

Pin Print Ciorbă de fasole boabe și borș la Ninja SmartLid Ingrediente 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc) 500 gr fasole boabe 1/4 țelină 1 fir apio 1 morcov 1 albitură 2 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1/2 ardei kapia sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat 1-2 litri apă 2 litri borș 2-3 linguri ulei Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15…

Ciorbă de văcuță cu borș, la Ninja Foodi

Pin Print Ciorbă de văcuță cu borș, la Ninja SmartLid Ingrediente 2 bucăți de rasol de vită 3 morcovi 1-2 albituri 1 țelină mică sau 2 fire de apio 2 cartofi medii 1 conservă roșii cuburi 2 legături de leuștean 2 litri de borș 1-2 litri de apă 1 ceapă mare 1/2 ardei gras sau kapia sare sau vegeta de casă – după gust Pași Se pune rasolul în oală, sarea și 1 litru de apă. Se setează HP 20 de minute, Quick Release. Până fierbe rasolul, tocăm legumele. Dezosăm…

Supă cremă de conopidă la Ninja Foodi

Pin Print Supă cremă de conopidă la Ninja SmartLid Ingrediente 400 gr conopidă 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr) 2 linguri ulei de măsline (sau din sâmburi de struguri) 1 linguriță coriandru măcinat 1 ceapă 2 căței de usturoi 1 linguriță de sare – sau la final, după gust 1/2 linguriță curry Gold Elephant (este o combinație de curcuma, chimion, coriandru, schinduf, pătrunjel, chilli, usturoi, fenicul) 400 ml supă stock de legume 100 ml smântână de gătit 35% grăsime (atenție, nu fermentată!) 1 lingură de zeamă de lămâie 1…