Aperitiv magic pentru Crăciun: chifle pufoase cu brânză Camembert și sos de merișoare cu rozmarin

”It’s a kind of magic”… Crăciunul în sine este magic. Și, întrucât Băneasa ne invită să povestim și să aducem o rețetă tradițională sau reinterpretată, eu zic doar că… momentul în care aduni familia la masă și asculți povești este de neprețuit. ”Crăciunul s-a născut la sat”, îmi povestea tata. Iubesc Maramureșul pentru ceea ce este el. Pentru că este una dintre puținele zone în care se mai păstrează tradițiile și obiceiurile de Crăciun. Tradiția este ceva firesc pentru copiii moroșenilor. De Crăciun, probabil cel mai frumos moment este dat…

Primavera Verdi Tagliatelle

De multe ori am avut tendința, în călătoriile pe care le-am făcut, să spun că în cutare loc m-am simțit ca acasă sau, uneori, mai bine ca acasă. Ne fascinează peisajele, pădurile, clădirile, orașele, dar, mai ales, gastronomia locală. Din fiecare oraș vizitat, am adus acasă un pic din aromele locale. O rețetă clasică sau pe care am reinterpretat-o în stilul meu. Condimente de toate felurile, iar restul e… magie. Arome și magie.   Pandemia și perioada de lockdown ne-au blocat în casele noastre, însă nu ne-au blocat și visele. În…

Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja SmartLid și la Instant Pot

Pin Print Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja SmartLid și la Instant Pot Ingrediente 4 osso buco de curcan 4-5 căței de usturoi 70 ml coniac 100 ml apă sare, piper Pentru piureul de dovleac: aprox. 700 gr. dovleac plăcintar, 1/2 ceapă, 1 morcov, 30 gr unt, 1 lingură smântână, sare, piper Pentru gremolata: 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper,…

Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot

Este, de fapt, un mini tort. Și, întrucât mi-a ieșit o compoziție cam multă, am pregătit două vase de yena, așadar au ieșit două mini torturi. Pin Print Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot Fel: DesertBucătărie RomâneascăDificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 45 minute Ingrediente Fructe: 4 mere, 2 pere 4 linguri zahăr brun 4 linguri unt 80 gr făină albă 50 gr zahăr alb 3 ouă 2 lingurițe de ulei 1 linguriță praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare Așadar,…

Ratatouille la SlowCooker Crock Pot

Pin Print Ratatouille la SlowCooker Crock Pot Timp preparare 30 minuteTimp gătire 8 ore Ingrediente 1 varză mică, 2 roșii, 1 cartof dulce, 4 cartofi medii, 2 cepe, 2 ardei kapia, 1/2 țelină, 1/2 broccoli, 1 dovlecel 1 legătură de pătrunjel sare, piper, boia dulce și alte condimente – după gust 4 lingurițe de bulion / pastă de tomate (opțional) Mod de preparare Legumele se taie cubulețe. Varza, cartofii, morcovii, ceapa, țelina se așează în oală, se condimentează. (Se pun și cele 4 lingurițe de bulion din loc în loc…

Lohikeitto – supă finlandeză cu somon la Tefal One Pot

Pin Print Lohikeitto – supă finlandeză cu somon la Tefal One Pot Fel: Ciorbe și supeBucătărie FinlandezăDificultate MediuTimp preparare 20 minuteTimp gătire 19 minute Ingrediente 300 gr somon file 2 morcovi 1 ceapă mică 4 cartofi medii 2 linguri ulei de măsline 2 litri apă 200 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime, gen Olympus, Dorna, Pilos etc.) 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat 1 lămâie sare – după gust Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, cartofii se taie cubulețe, iar morcovii, rondele. Se scoate pielea…

Sarmale ca în Maramureș la Tefal One Pot și Cook4Me

Rețeta aceasta am aflat-o de la gazdele noastre din Maramureș, iar de atunci doar așa fac sarmalele. Poate ușor îmbunătățită (mai pe gustul meu, așa!), în sensul că, în loc de ardei grași am preferat ardei kapia și ceva mai puțin orez. Însă ingredientele de bază sunt aceleași. Iar gustul… fenomenal! Pin Print Sarmale ca în Maramureș la Tefal One Pot și Cook4Me Bucătărie RomâneascăDificultate UșorTimp preparare 60 minuteTimp gătire 50 minute Ingrediente 1 kg de carne tocată amestec porc – vită 2 verze murate 2 cepe mari (tocate mărunt)…

Pui Teriyaki la Tefal One Pot

O rețetă absolut minunată. O explozie de arome, gust dulce-acrișor-sărat, cu ingrediente din mai multe bucătării – uleiul de măsline grecesc, oțetul balsamic italienesc, sosul de soia chinezesc, pentru ca, în final, să obții un fel japonez… O rețetă rapidă, în mai puțin de 25 de minute este totul gata. Inclusiv garnitura de orez. Pin Print Pui Teriyaki la Tefal One Pot Course: PrincipalCuisine: JaponezăDifficulty: UșorPorții 2 Timp preparare 15 minuteTimp gătire 25 minute TEFAL ONE POT Ingrediente 4 pulpe de pui (dezosate, fără piele) sau 1 piept de pui…

Zacuscă de pește (ton) la Tefal One Pot

După ce am experimentat clasica zacuscă de vinete și, inspirată fiind de zacusca de la Golful pescăresc din 2 Mai, era cazul să testez și zacusca de pește.  Pin Print Zacuscă cu pește Bucătărie RomâneascăDificultate UșorPorții 4 Timp preparare 40 minuteTimp gătire 15 minute Tefal One Pot Ingrediente 2 cepe mari 1 morcov 800 gr ardei  kapia copti / gogosari copti 100 ml ulei măsline 3-4 linguri pline pastă de roșii 2 conserve de ton în ulei 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper măinat, piper boabe, 3 foi dafin Mod…

Tocăniță bețivă la Tefal One Pot

Pin Print Tocăniță bețivă Fel: PrincipalBucătărie MediteraneanăDificultate UșorPorții 6 Timp preparare 10 minuteTimp gătire 30 minute TEFAL ONE POT Ingrediente 6pulpe de pui / aripi / piept (merge și cu porc – ceafă, pulpă, piept) 500 grciuperci proaspete 2morcovi 2cepe 4căței de usturoi 1 lingurăchimen, oregano, busuioc, cimbru, boia dulce 1 lingurițăsare, boia iute 100 mlconiac sau whisky 3 linguriulei Mod de preparare Se pornește funcția BROWN, se adaugă uleiul și se călesc, timp de 10 minute, carnea, morcovii tăiați rondele, ciupercile tăiate felii, usturoiul zdrobit și ceapa tăiata solzișori.…