Gogoși la Ninja Foodi

Pin Print Gogoși la Ninja SmartLid Ingrediente 250 ml lapte călduț 7 gr drojdie uscată 50 gr zahăr tos 1 plic zahăr vanilinat 1/2 linguriță sare 1 ou 60 gr unt topit 450 gr făină Mod de preparare În vasul malaxorului, la care se atașează cârligul de aluat, se pun mai întâi laptele călduț, 1 lingură de zahăr din cantitatea menționată, drojdia și 1 lingură de făină din cantitatea menționată. Se amestecă. Se așteaptă 5-10 minute să se activeze drojdia. (Chiar dacă pe plic scrie că nu trebuie activată așa)…

Dovleac copt la Ninja SmartLid

După ce am adunat ca hârciogul și băgat la congelator o mulțime de dovleci plăcintari… am poftit în seara asta la ceva… dulce. O jumătate de dovleac plăcintar, direct din congelator. Și a ieșit așa…. Pin Print Dovleac copt la Ninja SmartLid Ingrediente 1/2 dovleac plăcintar condimente: nucșoară, scorțișoară, zahăr brun – după gust 350 ml apă Mod de preparare O jumătate de dovleac plăcintar, scos din congelator și ”aruncat” direct pe grilaj, low position, plus apă (350 ml aprox.). Se setează high pressure, quick release, 10 minute. Se adaugă…

Cozonac pufos cu umplutură de nucă și cacao

După zeci de experimente de-a lungul timpului, toate soldate cu aruncatul aluatului sau a umpluturii la gunoi, mi-am dat seama că nu există un compromis între un aluat ultra pufos, care să se desfacă tip ”caiere-caiere” și o umplutură pe măsură. Și mai mult de atât, un cozonac care să se mențină cel puțin 4 zile și care să nu mucegăiască. Pentru cei care iubesc în mod deosebit cozonacul, atât din punct de vedere al unui aluat pufos, cât și al umpluturii ideale, îi anunț acum că nu există. Ori…

Mere coapte la Ninja Foodi

Pin Print Mere coapte la Ninja SmartLid Ingrediente 3-4 mere medii câte 1 linguriță de zahăr brun (sau sirop de agave/arțar) pentru fiecare măr câteva merișoare 1/2 linguriță scorțișoară pentru fiecare măr în parte 350 ml apă Mod de preparare Se spală merele, apoi se scobește mijlocul – fără a găuri și partea de jos.  În mijlocul scobit se adaugă zahărul, câteva merișoare, iar deasupra scorțișoara. În oală se pun 350 ml apă. Se așează merele cu grijă. Se setează HP 2 minute, Quick Release. 

Mucenici muntenești (ciorbă) la Instant Pot și Ninja Foodi

Pin Print Mucenici muntenești (ciorbă) la Instant Pot Ingrediente 200 gr mucenici 200 gr zahăr 3 litri apă coajă rasă de la 1 lămâie + 1 portocală scorțișoară și nucă – după preferințe 1 esență de vanilie și 1 esență de rom  1/4 linguriță sare Mod de preparare la Instant Pot În oala Instant Pot se pun mucenicii, apa, coaja rasă, sarea. Se setează HP, 5 minute. Plus 5 minute întârziere pentru eliberarea presiunii. După cele 10 minute, se eliberează presiunea.  Se adaugă zahărul și esențele, se amestecă ușor și…

Aperitiv magic pentru Crăciun: chifle pufoase cu brânză Camembert și sos de merișoare cu rozmarin la Ninja Foodi

Am ”meșterit” mai întâi sosul de merișoare cu rozmarin. Merișoarele, zahărul, oțetul balsamic și vinul roșu (poate fi sec sau demisec) se călesc ușor (pe cel mai mic nivel – echivalent ”la foc mic”), timp de 10 minute, până când scade bine sosul și seamănă cu dulceața. Pe la jumătatea timpului, se adaugă o crenguță de rozmarin proaspăt. Cum se face aluatul pentru chiflele pufoase? Am pus 500 de grame de făină în vasul mixerului, drojdia, zahărul, apa călduță și uleiul. Am atașat cârligul pentru aluat la mixer și l-am…

Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot

Este, de fapt, un mini tort. Și, întrucât mi-a ieșit o compoziție cam multă, am pregătit două vase de yena, așadar au ieșit două mini torturi. Pin Print Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot Fel: DesertBucătărie RomâneascăDificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 45 minute Ingrediente Fructe: 4 mere, 2 pere 4 linguri zahăr brun 4 linguri unt 80 gr făină albă 50 gr zahăr alb 3 ouă 2 lingurițe de ulei 1 linguriță praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare Așadar,…

Gem de gutui și pere la Tefal One Pot

O minunăție! O minunăție de fructe! Cred că nu m-aș fi atins de ele pentru gem/dulceață, darrr n-am rezistat. Fiecare pară rasă sau gutuie miroase… demențial! Gustul ăla întânit, probabil, acum zeci de ani, în livada bunicilor… Dar bunicii nu mai sunt, însă compensez cu fructele altor livezi. De data aceasta, LIvezile Drajna. Le recomand din inimă, au produse de excepție.  Pin Print Gem de gutui și pere la Tefal One Pot Timp preparare 20 minuteTimp gătire 60 minute Ingrediente 4 gutui mari, 5 pere 8 linguri de zahăr 50 ml…

Orez cu lapte la Tefal One Pot

Pin Print Orez cu lapte la Tefal One Pot Porții 4 Timp preparare 5 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 1 ceașcă de orez cu bob rotund (1 măsură – paharul standard de măsurat) 1 ceașcă de apă (1 măsură – paharul standard de măsurat) 3 cești de lapte (1 măsură – paharul standard de măsurat) esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare Se pun toate ingredientele în oală. Se setează funcția RICE, 9 minute.  Se lasă oala să se depresurizeze singură timp de 20 de…

Magiun de prune și mere la Tefal Cook4Me

Pin Print Magiun de prune și mere la Tefal Cook4Me Dificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 25 minute Ingrediente 1 kg prune 4 mere mari 100 ml apă Mod de preparare Prunele se curăță de sâmburi și se taie în jumătate. Merele se curăță de sâmburi și se taie în sferturi.  Se pun toate în oală și 100 ml apă. Se setează modul de gătire manual – presiune înaltă – 5 minute. La încheierea programului, Cook4Me eliberează aburul automat. Se bagă blenderul și se pasează fructele. Se setează modul de…