Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot

Este, de fapt, un mini tort. Și, întrucât mi-a ieșit o compoziție cam multă, am pregătit două vase de yena, așadar au ieșit două mini torturi. Pin Print Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot Fel: DesertBucătărie RomâneascăDificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 45 minute Ingrediente Fructe: 4 mere, 2 pere 4 linguri zahăr brun 4 linguri unt 80 gr făină albă 50 gr zahăr alb 3 ouă 2 lingurițe de ulei 1 linguriță praf de copt 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare Așadar,…

Gem de gutui și pere la Tefal One Pot

O minunăție! O minunăție de fructe! Cred că nu m-aș fi atins de ele pentru gem/dulceață, darrr n-am rezistat. Fiecare pară rasă sau gutuie miroase… demențial! Gustul ăla întânit, probabil, acum zeci de ani, în livada bunicilor… Dar bunicii nu mai sunt, însă compensez cu fructele altor livezi. De data aceasta, LIvezile Drajna. Le recomand din inimă, au produse de excepție.  Pin Print Gem de gutui și pere la Tefal One Pot Timp preparare 20 minuteTimp gătire 60 minute Ingrediente 4 gutui mari, 5 pere 8 linguri de zahăr 50 ml…

Orez cu lapte la Tefal One Pot

Pin Print Orez cu lapte la Tefal One Pot Porții 4 Timp preparare 5 minuteTimp gătire 30 minute Ingrediente 1 ceașcă de orez cu bob rotund (1 măsură – paharul standard de măsurat) 1 ceașcă de apă (1 măsură – paharul standard de măsurat) 3 cești de lapte (1 măsură – paharul standard de măsurat) esență de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat Mod de preparare Se pun toate ingredientele în oală. Se setează funcția RICE, 9 minute.  Se lasă oala să se depresurizeze singură timp de 20 de…

Magiun de prune și mere la Tefal Cook4Me

Pin Print Magiun de prune și mere la Tefal Cook4Me Dificultate MediuTimp preparare 30 minuteTimp gătire 25 minute Ingrediente 1 kg prune 4 mere mari 100 ml apă Mod de preparare Prunele se curăță de sâmburi și se taie în jumătate. Merele se curăță de sâmburi și se taie în sferturi.  Se pun toate în oală și 100 ml apă. Se setează modul de gătire manual – presiune înaltă – 5 minute. La încheierea programului, Cook4Me eliberează aburul automat. Se bagă blenderul și se pasează fructele. Se setează modul de…

Compot de fructe la Tefal One Pot și Cook4Me

Pin Print Compot de fructe la Tefal One Pot și Cook4Me Fel: DesertBucătărie RomâneascăTimp preparare 20 minuteTimp gătire 5 minute Ingrediente 1 kg de fructe 1,5 litri apă 100 gr zahăr (sau după preferințe) Mod de preparare la Tefal One Pot Se spală fructele, se curăță de semințe și coajă, se taie bucăți, se așează în oală. Se adaugă apa și zahărul, se amestecă.  Se setează HP 5 minute. La încheierea programului, se eliberează aburul. Mod de preparare la Tefal Cook4ME Se setează modul de gătire manual – presiune înaltă…

Cheesecake cu nucă de cocos la Tefal One Pot

Adaptare după o rețetă rusească. Sursa: milkandbun.com Pin Print Cheesecake cu nucă de cocos la Tefal One Pot Fel: DesertBucătărie RuseascăDificultate UșorTimp preparare 30 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 450 gr brânză grasă de vaci 100 gr zahăr brun 4 ouă 100 gr fulgi de cocos puțină coajă de lămâie pentru decorat Mod de preparare Într-un castron se bate zahărul cu gălbenușurile și brânza de vaci. Se încorporează treptat fulgii de cocos.  În alt castron se bat albușurile cu un vârf de cuțit de sare până se fac spumă. Se…

Gem de prune la Tefal One Pot

Pin Print Gem de prune la Tefal One Pot Dificultate UșorTimp preparare 20 minuteTimp gătire 80 minute Ingrediente 1 kg prune 50 ml apă Mod de preparare Prunele se spală, se taie în jumătăți, se scot sâmburii și se pun în oală. Se adaugă apa. Se setează HP (High Pressure), 40 de minute. Apoi, la încheierea programului, fără a depresuriza, se setează încă o dată HP, 30 de minute.  Dacă nu a scăzut suficient, se mai poate seta BAKE, 5-10 minute, în funcție de consistența dorită.

Cozonac la Tefal One Pot

Rețeta aceasta de cozonac a fost adaptată pentru Tefal One Pot de la un alt multicooker. Pin Print Cozonac la Tefal One Pot Timp preparare 1 orăTimp gătire 2 ore Ingrediente Ingrediente pentru aluat: 500 gr făină 300 ml lapte călduț 150 gr zahăr 2 gălbenușuri 7 gr drojdie uscată sau 25 gr drojdie proaspătă 25 gr unt topit 1/2 linguriță sare 1 linguriță esență de rom coaja rasă de la o lămâie Ingrediente pentru umplutură: 1-2 albușuri 2 linguri de zahăr 1 plic de zahăr vanilat 2 linguri de…