Cheesecake de piersici (fără coacere) la Monsieur Cuisine Smart

Cheesecake de piersici (fără coacere) la Monsieur Cuisine Smart

Ingrediente

  • Pentru bază: 250 gr fulgi de ovăz, 50 gr zahăr pudră, 85 gr unt

  • Pentru cheesecake: 250 cremă de brânză (tip Philadelphia), 250 gr smântână pentru frișcă, 250 ml lapte, 250 gr mascarpone, 160 gr zahăr pudră, 2 ml esență vanilie, 1 plic zahăr vanilat Bourbon, 2 plicuri de gelatină mărunțită.

  • Pentru jeleul de piersici: piersici din compot, 100 ml zeamă de compot, 80 gr zahăr pudră, 1 plic gelatină mărunțită

  • Tot pentru cheesecake, jeleu și decor: 2 conserve de piersici (jumătăți) compot (850 gr fiecare)

Mod de preparare:

  • BAZA:

  • Fulgii de ovăz îi punem în vas.

  • Setăm 1 minut, viteza 10.

  • Adăugăm zahărul pudră. Setăm 10 secunde, viteza 5.

  • Adăugăm untul topit. Setăm 30 secunde, viteza 5.

  • Scoatem ovăzul din vas și-l așezăm într-o tavă rotundă (diametru 23 cm) cu pereții detașabili. Presăm bine cu o lingură. 

  • Spălăm vasul și-l ștergem bine.

  • Cheesecake:

  • Crema de brânză, laptele, smântâna, mascarpone, zahărul, esența de vanilie și zahărul vanilat se pun în vas.

  • Se setează 7 minute, 80 de grade, viteza 2. Cu capacul de măsurare pus.

  • Între timp, se dizolvă 2 plicuri de gelatină mărunțită în 200 ml apă călduță.

  • Deschidem o conserva de piersici. 6 jumătăți de piersici le tăiem bucățele mici. 

  • Verificăm cu un termometru temperatura compoziției de cheesecake. Când ajunge la 40 de grade, putem adăuga gelatina înmuiată. 

  • Setăm 1 minut, viteza 3. 

  • Turnăm ușor compoziția din vas peste baza de ovăz. 

  • Adăugăm în compoziție și bucățile de piersici.

  • Dăm tava la frigider pentru minim 2 ore. Compoziția trebuie să se lege bine de la gelatină.

  • Jeleul:

  • După ce-au trecut 2 ore, ne apucăm de jeleu. Punem restul piersicilor din conservă în vasul MCS. Adăugăm 80 de grame zahăr pudră și 100 ml zeamă de compot.

  • Setăm 11 minute, 100 de grade, viteza 1.

  • Între timp dizolvăm 1 plic de gelatină în 100 ml apă călduță.

  • Verificăm cu un termometru temperatura. Când ajunge la 40 de grade, putem adăuga gelatina înmuiată. 

  • Setăm 1 minut, viteza 3. 

  • Scoatem tava din frigider și turnăm ușor jeleul peste compoziția de cheesecake.

  • Dăm tava din nou la frigider pentru 2 ore sau chiar peste noapte.

  • Decorul:

  • După ce s-a întărit și jeleul, putem decora cu feliuțe de piersici din compot (deschidem cea de-a doua conservă). 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie