Cheesecake de piersici (fără coacere) la Monsieur Cuisine Smart
Ingrediente
Pentru bază: 250 gr fulgi de ovăz, 50 gr zahăr pudră, 85 gr unt
Pentru cheesecake: 250 cremă de brânză (tip Philadelphia), 250 gr smântână pentru frișcă, 250 ml lapte, 250 gr mascarpone, 160 gr zahăr pudră, 2 ml esență vanilie, 1 plic zahăr vanilat Bourbon, 2 plicuri de gelatină mărunțită.
Pentru jeleul de piersici: piersici din compot, 100 ml zeamă de compot, 80 gr zahăr pudră, 1 plic gelatină mărunțită
Tot pentru cheesecake, jeleu și decor: 2 conserve de piersici (jumătăți) compot (850 gr fiecare)
Mod de preparare:
BAZA:
Fulgii de ovăz îi punem în vas.
Setăm 1 minut, viteza 10.
Adăugăm zahărul pudră. Setăm 10 secunde, viteza 5.
Adăugăm untul topit. Setăm 30 secunde, viteza 5.
Scoatem ovăzul din vas și-l așezăm într-o tavă rotundă (diametru 23 cm) cu pereții detașabili. Presăm bine cu o lingură.
Spălăm vasul și-l ștergem bine.
Cheesecake:
Crema de brânză, laptele, smântâna, mascarpone, zahărul, esența de vanilie și zahărul vanilat se pun în vas.
Se setează 7 minute, 80 de grade, viteza 2. Cu capacul de măsurare pus.
Între timp, se dizolvă 2 plicuri de gelatină mărunțită în 200 ml apă călduță.
Deschidem o conserva de piersici. 6 jumătăți de piersici le tăiem bucățele mici.
Verificăm cu un termometru temperatura compoziției de cheesecake. Când ajunge la 40 de grade, putem adăuga gelatina înmuiată.
Setăm 1 minut, viteza 3.
Turnăm ușor compoziția din vas peste baza de ovăz.
Adăugăm în compoziție și bucățile de piersici.
Dăm tava la frigider pentru minim 2 ore. Compoziția trebuie să se lege bine de la gelatină.
Jeleul:
După ce-au trecut 2 ore, ne apucăm de jeleu. Punem restul piersicilor din conservă în vasul MCS. Adăugăm 80 de grame zahăr pudră și 100 ml zeamă de compot.
Setăm 11 minute, 100 de grade, viteza 1.
Între timp dizolvăm 1 plic de gelatină în 100 ml apă călduță.
Verificăm cu un termometru temperatura. Când ajunge la 40 de grade, putem adăuga gelatina înmuiată.
Setăm 1 minut, viteza 3.
Scoatem tava din frigider și turnăm ușor jeleul peste compoziția de cheesecake.
Dăm tava din nou la frigider pentru 2 ore sau chiar peste noapte.
Decorul:
După ce s-a întărit și jeleul, putem decora cu feliuțe de piersici din compot (deschidem cea de-a doua conservă).





Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1