Mini Choux à la crème, la Ninja Combi

Mini Choux à la crème, la Ninja Combi

Ingrediente

  • Pentru aluat: 250 ml lapte, 15 gr zahăr tos, 120 gr unt, 140 gr făină, 1 vârf de cuțit de sare, 200 gr ouă (aprox. 3-4 ouă)

     

  • Pentru decorat: zahăr pudră și zmeură liofilizată măcinată

     

  • Pentru crema de vanilie (crème pâtissière): 850 ml lapte, 8 gălbenușuri, 2 ml esență de vanilie, 140 gr zahăr, 80 gr amidon

Mod de preparare:

  • Aluatul:

    Într-o crăticioară punem laptele, sarea, zahărul și untul. Când se topește untul, luăm cratița de pe foc / plită și turnăm făina în ploaie și amestecăm bine. Readucem crăticioara pe foc / plită. Amestecăm în continuare câteva minute, până când aluatul se desprinde ușor, iar pe fundul crăticioarei se formează o peliculă fină, semn că lichidul s-a evaporat. Lăsăm aluatul să se răcească.

    Mutăm aluatul într-un castron și, cu ajutorul mixerului, încorporăm ouăle pe rând.

    Compoziția rezultată o turnăm într-un poș cu dui rotund.

    Folosim o tăviță care să poată fi așezată în tava ”Combi Pan”, peste ”Crisper Plate”. Am avut o tăviță cu dimensiunea 19x25 cm care s-a încadrat perfect în tava ”Combi Pan”. Așezăm foaia de copt. Cu ajutorul poșului, formăm mai multe ”rotocoale”, direct pe foaia de copt. Din compoziția de mai sus ies cam 30-40 de bucăți, în funcție și de diametrul fiecăreia.

    Pornim Ninja Combi. Setăm Bake, 180 de grade, 20 de minute. Așteptăm să se încălzească. Atunci când apare pe afișaj ”Add food”, deschidem ușa cuptorului și introducem tava, nivel 1.

    Choux trebuie să fie rumenite frumos; dacă mai trebuie, adăugăm 1-2 minute la coacere.

    Scoatem tava, iar choux le așezăm pe un grilaj ca să se răcească.

    Lăsăm și tava să se răcească puțin, apoi formăm alte ”rotocoale”, setăm din nou Ninja Combi pe Bake și tot așa până se termină compoziția.

  • Crema de vanilie:

    Crema poate fi pregătită cu o zi înainte și lăsată în frigider, acoperită cu folie alimentară (cling film).

    Punem laptele la fiert într-o crăticioară; adăugăm esența de vanilie.

    Separat, într-un castron se bat gălbenușurile cu zahărul până se albesc, se adaugă amidonul și amestecăm bine. Turnăm câte un pic din laptele fierbinte în castronul cu gălbenușuri și amestecăm continuu. Compoziția rezultată se toarnă înapoi în crăticioară și amestecăm până se îngroașă crema (la foc mic). O lăsăm să se răcească, dar o mai amestecăm din când în când ca să nu se formeze pojghiță. Când s-a răcit, acoperim crema cu o folie alimentară și o dăm la frigider pentru minim 2 ore.

  • Tăiem capacele choux și, cu ajutorul unui poș cu dui în formă de stea, așezăm crema, deasupra punem capacele și presărăm zahăr pudră și zmeură liofilizată măcinată.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie