Înghețată de arahide la Ninja Creami
Ingrediente
180 gr lapte condensat
180 gr (3 linguri cu vârf) unt de arahide
150 ml smântână pentru frișcă
(opțional) pentru extra: 2 lingurițe mix de nuci și alune prăjite, tocate grosier
Mod de preparare
Se mixează cele 3 ingrediente. Compoziția se toarnă în vasul de înghețată Creami, se pune capacul și se bagă la congelator pentru minim 24 de ore.
Vasul se scoate din congelator și se lasă să se dezghețe ușor, aprox. 5-10 minute înainte de a fi așezat în aparatul Ninja Creami. După ce se așează în aparat, se setează funcția ”Ice Cream”. Se verifică, apoi se setează funcția ”Re-Spin”. Dacă se dorește o consistență mai moale, se reașează în aparat și se setează din nou funcția ”Re-Spin”. Dacă sunteți mulțumiți de consistența înghețatei, se scobește ușor în mijlocul înghețatei și se adaugă, opțional, cele 2 lingurițe cu mixul de nuci și alune tocate grosier. Se introduce din nou vasul în aparat și se setează ”+Extras”.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1