Mini Pavlova la Ninja Combi
Ingrediente
2 albușuri
110 gr zahăr tos
1 linguriță esență de vanilie
1 linguriță oțet alb
1 linguriță cu vârf de amidon de porumb
125 gr mix de fructe de pădure (zmeură, afine, coacăze roșii)
200 ml frișcă lichidă (neîndulcită)
Mod de preparare
Se bat albușurile bine, până își dublează volumul și arată ca o spumă, se adaugă zahărul, câte o lingură, până când tot zahărul este încorporat, iar compoziția stă ”băț”. Adică poți să întorci castronul și compoziția nu curge. Se adaugă apoi esența de vanilie, oțetul și amidonul, cu o spatulă, ușor, de jos în sus.
Se folosește o tăviță care să poată fi așezată în tava ”Combi Pan”, peste ”Crisper Plate”. Am avut o tăviță cu dimensiunea 19x25 cm care s-a încadrat perfect în tava ”Combi Pan”. Se așează foaia de copt. Compoziția se introduce într-un poș și se formează mai multe rotocoale cu înălțimea de max 4-5 cm, direct pe foaia de copt. Din compoziția de mai sus ies cam 8-10 bucăți, în funcție și de diametrul fiecăreia.
Se introduce în Ninja Combi, nivel 1 și se setează funcția Bake, 120 de grade, 60 de minute.
Atenție, nu se scoate imediat tăvița din Ninja Combi! Se lasă să se răcească vreo 10 minute cu ușa deschisă la un unghi de aprox. 45 de grade, iar tăvița scoasă pe jumătate afară.
Se scoate apoi tăvița, se mută toate pe o farfurie și se lasă să se răcească de tot.
Se bate frișca, se așează ușor cu spatula sau cu ajutorul unui poș, iar peste frișcă se așează fructele de pădure.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0