Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…
Categorie: Românească
Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi
Pin Print Ciorbă de fasole boabe și borș la Ninja SmartLid Ingrediente 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc) 500 gr fasole boabe 1/4 țelină 1 fir apio 1 morcov 1 albitură 2 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1/2 ardei kapia sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat 1-2 litri apă 2 litri borș 2-3 linguri ulei Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15…
Gogoși la Ninja Foodi
Pin Print Gogoși la Ninja SmartLid Ingrediente 250 ml lapte călduț 7 gr drojdie uscată 50 gr zahăr tos 1 plic zahăr vanilinat 1/2 linguriță sare 1 ou 60 gr unt topit 450 gr făină Mod de preparare În vasul malaxorului, la care se atașează cârligul de aluat, se pun mai întâi laptele călduț, 1 lingură de zahăr din cantitatea menționată, drojdia și 1 lingură de făină din cantitatea menționată. Se amestecă. Se așteaptă 5-10 minute să se activeze drojdia. (Chiar dacă pe plic scrie că nu trebuie activată așa)…
Dovleac copt la Ninja SmartLid
După ce am adunat ca hârciogul și băgat la congelator o mulțime de dovleci plăcintari… am poftit în seara asta la ceva… dulce. O jumătate de dovleac plăcintar, direct din congelator. Și a ieșit așa…. Pin Print Dovleac copt la Ninja SmartLid Ingrediente 1/2 dovleac plăcintar condimente: nucșoară, scorțișoară, zahăr brun – după gust 350 ml apă Mod de preparare O jumătate de dovleac plăcintar, scos din congelator și ”aruncat” direct pe grilaj, low position, plus apă (350 ml aprox.). Se setează high pressure, quick release, 10 minute. Se adaugă…
”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi
Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” de curcan 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei de sâmburi de struguri 500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan – proaspete sau direct din congelator – ”aruncate” direct în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…
Cozonac pufos cu umplutură de nucă și cacao
După zeci de experimente de-a lungul timpului, toate soldate cu aruncatul aluatului sau a umpluturii la gunoi, mi-am dat seama că nu există un compromis între un aluat ultra pufos, care să se desfacă tip ”caiere-caiere” și o umplutură pe măsură. Și mai mult de atât, un cozonac care să se mențină cel puțin 4 zile și care să nu mucegăiască. Pentru cei care iubesc în mod deosebit cozonacul, atât din punct de vedere al unui aluat pufos, cât și al umpluturii ideale, îi anunț acum că nu există. Ori…
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi
Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja SmartLid Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…
Legume coapte la Ninja Foodi
Pin Print Legume coapte la Ninja SmartLid O combinație între aburi, coapte și prăjite. Ingrediente Legume de toate felurile: cartofi albi și dulci, ceapă albă și roșie, morcovi, varză de bruxelles, 2 căpățâni de usturoi, conopidă, broccoli, dovlecei etc. 2 crenguțe de cimbru 1 linguriță de boia, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1/2 linguriță vegeta (ideal, de casă) 350 ml apă Mod de preparare În oala Ninja se pun 350 ml apă. Legumele se taie bucăți. Se condimentează. Se așează în vasul negru Crisp Basket, iar acest vas, în…
Rață pe varză la SlowCooker Crock Pot
Pin Print Rață pe varză la SlowCooker Crock Pot Ingrediente 1 varză albă mare 1 rață grill (fără organe, cap, gheare) Mod de preparare Se toacă varza mărunt. Se freacă cu foarte puțină sare. Se așează varza în vas. Deasupra verzei, se așează rața, stropită cu puțin ulei. Se setează LOW, timp de 8 ore.
Bibilică cu legume la SlowCooker Crock Pot
Pin Print Bibilică cu legume la SlowCooker Crock Pot Ingrediente 1 bibilică grill (fără organe, cap, gheare) legume variate, după preferință: ceapă albă și roșie, cartofi albi, cartofi dulci, morcovi, varză de bruxelles condimente: boia dulce, sare, piper, 2-3 crenguțe de cimbru 2 căpățâni de usturoi Mod de preparare Legumele se taie cuburi, se așează în vas, căpățânile de usturoi se taie în jumătăți, se condimentează cu puțină sare și 2 crenguțe de cimbru. Peste legume se așează bibilica. Se stropește cu puțin ulei, se condimentează cu boia, sare, turmeric…