Magiun de prune la Ninja Foodi

Magiun de prune la Ninja Foodi

A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva... Din 10 kg de prune, 2 ture, 16 borcane de aprox. 400 gr. După 14 ore pe slow (foto 3), apoi după 4 ore pe saute (foto 4).

Ingrediente

  • În vasul Ninja intră aprox. 5 kg de prune. 

Mod de preparare

  • Prunele se spală, se taie în jumătăți, se scot sâmburii, apoi se așează în oală.

  • Se setează Slow High, 8 ore. Apoi se mai adaugă 6 ore. Se amestecă din când în când, mai ales spre final, în ultimele 2 ore.

  • Se setează Saute High și se amestecă mai des. Se oprește când magiunul are consistența dorită. La 5 kg cât am avut eu, au fost suficiente 4 ore.

  • Magiunul se toarnă în borcanele sterilizate, se pun capacele și se dau la cuptor, la 100 de grade, 30 de minute.

Important!

  • Timpul pe slow high și pe Sear/Saute high variază și în funcție de cantitate! Dacă e mai puțină cantitate, timpul scade la 8-10 ore, în funcție și de consistența magiunului! Se poate lăsa doar pe slow high (fără sear/saute), dar timpul va crește considerabil și va trebui verificată oala mai des, eventual amestecat mai des.
  • Nu se adaugă niciun pic de apă! Fiți fără grijă, nu se lipește!
  • Nu se scoate niciun pic din zeama lăsată! Se lasă să scadă în mod natural! Durează mult, da, dar gustul e... fenomenal!
  • Și, desigur, nu se adaugă niciun fir de zahăr! Nici suc de mere, nimic, nimic!

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 1

În aceeași categorie