”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi

Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. 

”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1-1.5 kg ”căzături” de curcan

  • 1 căpățână de usturoi

  • 1-2 linguri ulei de sâmburi de struguri

  • 500 ml bere blondă

  • 1 linguriță coriandru boabe

  • 1 linguriță muștar boabe

  • 1 linguriță usturoi pudră

  • sare, piper - după gust

  • 350 ml apă

Mod de preparare

  • Căzăturile de curcan - proaspete sau direct din congelator - ”aruncate” direct în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.

  • La terminarea programului, se aruncă (sau se păstrează pentru stock!) aprox. jumătate din apa din oală. 

  • Se adaugă usturoiul zdrobit și restul condimentelor - muștarul, coriandrul, usturoiul pudră, sarea, piperul. Plus uleiul și berea.

  • Se setează Bake, 190 de grade, 15 minute. Alcoolul se evaporă, rămâne doar o suavă aromă de bere, completată de condimente. O minunăție, se linge toată oala cu bucățele de pâine. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie