Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului.
”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi
Ingrediente
1-1.5 kg ”căzături” (carne de lucru) de curcan dar merge și pulpa de curcan tăiată bucățele
1 căpățână de usturoi
1-2 linguri ulei
500 ml bere blondă
1 linguriță coriandru boabe
1 linguriță muștar boabe
1 linguriță usturoi pudră
sare, piper - după gust
350 ml apă
Mod de preparare
Căzăturile de curcan se pun în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.
La terminarea programului, se aruncă (sau se păstrează pentru stock!) aprox. jumătate din apa din oală.
Se adaugă usturoiul zdrobit și restul condimentelor - muștarul, coriandrul, usturoiul pudră, sarea, piperul. Plus uleiul și berea.
Se setează Bake, 190 de grade, 15 minute. Alcoolul se evaporă, rămâne doar o suavă aromă de bere, completată de condimente. O minunăție!
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1