Pulpe de pui în stil italian la Ninja Foodi

Pin Print Pulpe de pui în stil italian la Ninja SmartLid Ingrediente 4 pulpe de pui (dezosate, fără piele) 2-3 căței de usturoi zdrobiți 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță de busuioc, 1 linguriță de oregano, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță usturoi pudră 1 lămâie tăiată felii zeama de la o lămâie 125 ml apă Mod de preparare În oala Ninja se pun uleiul și pulpele, se setează Saute câteva minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și condimentele. Se adaugă apa, zeama de lămâie și feliile de…

Pui Teriyaki la Ninja Foodi

Pin Print Pui Teriyaki la Ninja SmartLid Ingrediente 4-5 pulpe de pui (dezosate, fără piele) 3 linguri ulei de măsline 3 căței de usturoi 2 linguri de miere 200 ml sos de soia 30 ml apă 2 linguri oțet balsamic 1 linguriță amidon de porumb dizolvată în 50 ml apă – opțional, pentru îngroșarea sosului 1 linguriță semințe de susan alb Mod de preparare Se taie pulpele de pui în bucățele. Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine. În…

Pui în stil marocan la Ninja Foodi

Pin Print Pui în stil marocan la Ninja SmartLid Ingrediente 3 pulpe pui întregi 1 ceapă medie 4-5 căței de usturoi 1 lămâie 300 gr măsline verzi fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr) Condimente: 1 linguriță coriandru (măcinat), 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță chimen (măcinat), 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare 4-5 cartofi medii 200 ml apă 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, cățeii de usturoi se zdrobesc, lămâia se taie bucățele. Pulpele de…

Friptură de miel la Ninja Foodi

Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp  Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…

Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi

Pin Print Ciorbă de fasole boabe și borș la Ninja SmartLid Ingrediente 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc) 500 gr fasole boabe 1/4 țelină 1 fir apio 1 morcov 1 albitură 2 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1/2 ardei kapia sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat 1-2 litri apă 2 litri borș 2-3 linguri ulei Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15…

Ciorbă tătărească (Toy Șorbasî) la Ninja Foodi

Probabil, una dintre cele mai gustoase ciorbe mâncate vreodată: Toy Șorbasî. Traducerea ar fi ”ciorba care satură”. Pin Print Ciorbă tătărească (Toy Șorbasî) la Ninja SmartLid Ingrediente 1 kg carne tocată de vită 2 cepe 2 morcovi 2 albituri (rădăcini de păstârnac, pătrunjel) 1/4 țelină 1-2 linguri ulei de măsline 3 linguri de orzișor (paste făinoase în formă de boabe de orz). În lipsa acestora, se pot folosi tăiței zdrobiți sau orez. Pentru dressing: 500 gr smântână (fermentată), 3 gălbenușuri 3-4 litri de apă aprox. – până la linia maximă…

”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi

Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” de curcan 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei de sâmburi de struguri 500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan – proaspete sau direct din congelator – ”aruncate” direct în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…

Borș ucrainean la Ninja Foodi

Pin Print Borș ucrainean la Ninja SmartLid Ingrediente 3-4 sfecle roșii 1 kg carne de curcan (”căzături”) 2 morcovi 1 albitură 1/4 țelină 1 ceapă medie 2 litri borș 1 litru zeamă de varză 1 litru de apă 1-2 linguri de ulei 200 gr smântână (fermentată) aprox. Mod de preparare Legumele se taie mărunt, mai puțin sfecla, care se rade pe răzătoare. Ceapa tocată mărunt și sfecla rasă se călesc în 1-2 linguri de ulei, pe funcția Saute, timp de 10 minute aprox. Se adaugă restul legumelor tocate și carnea…

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi

Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja SmartLid Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…

Osso Buco de curcan în vin roșu la Ninja Foodi

Pin Print Osso Buco de curcan în vin roșu la Ninja SmartLid Ingrediente 3 bucăți de osso buco de curcan 2 morcovi medii 2 cepe medii 50 ml suc de roșii 100 ml vin roșu sec 2 linguri sos de soia 2 crenguțe de cimbru piper – după gust Mod de preparare Ceapa se taie tip solzișori, morcovii, rondele. Se ”aruncă” toate în oală, mai puțin sosul de soia, care se pune spre final. Se setează slow cook, High, 6 ore. Variantă: se poate găti și altfel. High Pressure, 20…