Pin Print Ciorbă de perișoare cu borș și zeamă de varză la Ninja Foodi Ingrediente 3 morcovi medii 3 cartofi medii 1 zucchini 1 ceapă mare 3 fire de apio (sau ¼ țelină rădăcină) 1 ardei kapia 1 lingură vegeta (sau 2 lingurițe de sare) 1.5 litri apă 1 litru borș 500 ml zeamă de varză 100 gr pastă de tomate 2-3 linguri ulei Pentru perișoare: 1 kg carne tocată de pui, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ceapă mare, 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper, 1 ou, 3-4…
Categorie: Cu carne
Ardei umpluți la Ninja Foodi
Pin Print Ardei umpluți la Ninja Foodi Ingrediente 1 kg de carne tocată (porc, amestec porc-vită, pui sau curcan) 10-12 ardei grași medii 5 linguri de orez (bob rotund) 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar 1 ceapă mare 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper, 2 lingurițe boia dulce 2-3 linguri făină (pentru ”capace”) 2 linguri pastă de tomate 1-1.5 litri apă Mod de preparare Pătrunjelul, mărarul și ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu carnea, orezul și condimentele. Opțional se adaugă aprox. 50 ml apă și se frământă bine. Ardeii…
Mâncare de castraveți murați la Ninja Foodi
Pin Print Mâncare de castraveți murați la Ninja Foodi Ingrediente 3 cepe medii 800 gr castraveți murați în saramură 600 gr piept de porc sau fleică 2 linguri pastă de tomate sare sau vegeta, piper – după gust Mod de preparare Ceapa se taie solzișori, castraveții, bastonașe, iar carnea de porc, în bucățele mici. În vasul Ninja punem 2-3 linguri de ulei, setăm Sear/Saute (High) și călim ceapa și carnea aprox. 15 minute. Adăugăm castraveții tăiați și puțină apă (cât să le acopere pe toate). Punem capacul și setăm Pressure…
Cod file cu orez și salată de mango la Ninja Combi
Pin Print Cod file cu orez și salată de mango la Ninja Combi Ingrediente 600 gr file de cod fără piele 400 gr orez Jasmine 950 ml apă 1 lingură de ulei vegetal sare și piper alb – după gust Pentru salata de mango: 2 mango ”ready to eat”, 6 roșii cherry, ½ ceapă roșie, ½ ardei gras verde (tip California), ½ castravete, 1 lingură ulei vegetal, zeama de la o jumătate de lime, sare și piper – după gust Pentru sosul de mango: jumătate din salata de mango va…
Supă de curcan cu tăiței la Ninja Foodi
Pin Print Supă de curcan cu tăiței la Ninja Foodi Ingrediente 1 ceapă 1/4 țelină sau 2 fire de apio 1 albitură 3-4 morcovi 2-3 linguri de ulei aprox. 800 gr carne de curcan (căzături, carne lucru) 4 litri de apă vegeta de casă sau sare – după gust și câteva boabe de piper tăiței 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare Ceapa, țelina, albitura și morcovii tocați se călesc în 2-3 linguri de ulei pe Sear/Saute aprox. 10 minute. Se adaugă carnea, apa, vegeta (sau sarea), piperul. Se setează…
Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja Foodi și la Instant Pot
Pin Print Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja SmartLid și la Instant Pot Ingrediente 4 osso buco de curcan 4-5 căței de usturoi 70 ml coniac 100 ml apă sare, piper Pentru piureul de dovleac: aprox. 700 gr. dovleac plăcintar, 1/2 ceapă, 1 morcov, 30 gr unt, 1 lingură smântână, sare, piper Pentru gremolata: 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper,…
”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi
Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” (carne de lucru) de curcan dar merge și pulpa de curcan tăiată bucățele 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei 500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan se pun în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…
Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi
Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi
Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…
Friptură de miel la Ninja Foodi
Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…