Pin Print Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja SmartLid și la Instant Pot Ingrediente 4 osso buco de curcan 4-5 căței de usturoi 70 ml coniac 100 ml apă sare, piper Pentru piureul de dovleac: aprox. 700 gr. dovleac plăcintar, 1/2 ceapă, 1 morcov, 30 gr unt, 1 lingură smântână, sare, piper Pentru gremolata: 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper,…
Categorie: Cu carne
”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi
Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” (carne de lucru) de curcan dar merge și pulpa de curcan tăiată bucățele 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei 500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan se pun în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…
Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi
Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi
Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…
Friptură de miel la Ninja Foodi
Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…
Sarmale la Ninja Foodi
Pin Print Sarmale la Ninja SmartLid Ingrediente 1.5 kg carne tocată de porc 2-3 căpățâni de varză murată 3 cepe medii 350 gr orez Condimente: 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă de piper, 1 lingură boia dulce, 1 lingură cimbru 100-200 gr afumătură (prosciutto / kaizer / șunculiță) aprox. 750 ml apă 3-4 linguri pastă de tomate 2-3 felii de pâine (fără coajă) înmuiate în lapte Mod de preparare Nu am călit nimic. Ceapa tocată mărunt, carnea, orezul și condimentele se amestecă bine. Ideal la malaxorul de aluat,…
Bibilică cu legume la SlowCooker Crock Pot
Pin Print Bibilică cu legume la SlowCooker Crock Pot Ingrediente 1 bibilică grill (fără organe, cap, gheare) legume variate, după preferință: ceapă albă și roșie, cartofi albi, cartofi dulci, morcovi, varză de bruxelles condimente: boia dulce, sare, piper, 2-3 crenguțe de cimbru 2 căpățâni de usturoi Mod de preparare Legumele se taie cuburi, se așează în vas, căpățânile de usturoi se taie în jumătăți, se condimentează cu puțină sare și 2 crenguțe de cimbru. Peste legume se așează bibilica. Se stropește cu puțin ulei, se condimentează cu boia, sare, turmeric…
Drob de pui la Ninja Foodi
Pin Print Drob de pui la Ninja SmartLid Ingrediente 500 gr ficăței de pui 1-2 bucăți de piept de pui 3 legături de ceapă verde 3 legături de mărar 3 legături de pătrunjel 1 ou 100 gr ciuperci din conservă (opțional) sare, piper – după gust Instrucțiuni Se toacă mărunt ficățeii, pieptul de pui, verdeața și ciupercile. Se călesc în oală pe Sear/Saute (sau pe plită, aragaz etc) până scade bine și nu mai e zeamă. Se adaugă sarea și piperul. Când se răcește compoziția, se adaugă oul și se…
Borș ucrainean la Ninja Foodi
Pin Print Borș ucrainean la Ninja SmartLid Ingrediente 3-4 sfecle roșii 1 kg carne de curcan (”căzături”) 2 morcovi 1 albitură 1/4 țelină 1 ceapă medie 2 litri borș 1 litru zeamă de varză 1 litru de apă 1-2 linguri de ulei 200 gr smântână (fermentată) aprox. Mod de preparare Legumele se taie mărunt, mai puțin sfecla, care se rade pe răzătoare. Ceapa tocată mărunt și sfecla rasă se călesc în 1-2 linguri de ulei, pe funcția Saute, timp de 10 minute aprox. Se adaugă restul legumelor tocate și carnea…
Rață pe varză la SlowCooker Crock Pot
Pin Print Rață pe varză la SlowCooker Crock Pot Ingrediente 1 varză albă mare 1 rață grill (fără organe, cap, gheare) Mod de preparare Se toacă varza mărunt. Se freacă cu foarte puțină sare. Se așează varza în vas. Deasupra verzei, se așează rața, stropită cu puțin ulei. Se setează LOW, timp de 8 ore.