Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă))

  • 1 ceapă medie

  • 3 morcovi medii

  • 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel)

  • 3-4 cartofi medii

  • 1/4 țelină (rădăcină)

  • 2 fire de apio

  • 2 linguri de tarhon uscat

  • Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri

  • sare, piper - după gust (sau vegeta de casă)

  • 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune)

  • 2-3 linguri de ulei

Mod de preparare

  • Legumele tocate mărunt (cubulețe sau rondele), ciolanul (sau afumătura) tăiat cubulețe se pun în oala Ninja, cu 2-3 linguri de ulei și se călesc timp de 10 minute, pe funcția Saute.

  • Se adaugă apa.

  • Se setează High Pressure, 25 de minute, Quick Release.

  • Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă. 

  • Se adaugă tarhonul uscat.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    0 / 5. Voturi: 0

    În aceeași categorie