Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi
Ingrediente
1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă))
1 ceapă medie
3 morcovi medii
2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel)
3-4 cartofi medii
1/4 țelină (rădăcină)
2 fire de apio
2 linguri de tarhon uscat
Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri
sare, piper - după gust (sau vegeta de casă)
3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune)
2-3 linguri de ulei
Mod de preparare
Legumele tocate mărunt (cubulețe sau rondele), ciolanul (sau afumătura) tăiat cubulețe se pun în oala Ninja, cu 2-3 linguri de ulei și se călesc timp de 10 minute, pe funcția Saute.
Se adaugă apa.
Se setează High Pressure, 25 de minute, Quick Release.
Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă.
Se adaugă tarhonul uscat.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0