Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi

Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi

Ingrediente

  • Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și  făină pentru tăvălit perișoarele.

  • Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare.

  • Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama de la o lămâie

Mod de preparare

  • În vasul Ninja se călesc  morcovii, albitura, țelina și ceapa în uleiul de măsline (5 minute pe Sear/Saute). Se adaugă apa și vegeta.

  • Se meșteresc perișoarele. Se adaugă în vasul Ninja.

  • Se setează HP&QR 15 minute.

  • După depresurizare, se scot perișoarele din oală.

  • Într-un castron se pregătește dressingul de ouă și zeamă de lămâie. Se adaugă ușor câte jumătate de polonic de supă și se amestecă energic ca să nu se taie. Cam 3-4 polonice în final, în castronul de dressing. 

  • Se toarnă dressingul în vasul cu supă și se amestecă energic 

  • Se readaugă perișoarele în supă și se servește cu mărar tocat și puțin cimbru. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie