Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi
Ingrediente
Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și făină pentru tăvălit perișoarele.
Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare.
Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama de la o lămâie
Mod de preparare
În vasul Ninja se călesc morcovii, albitura, țelina și ceapa în uleiul de măsline (5 minute pe Sear/Saute). Se adaugă apa și vegeta.
Se meșteresc perișoarele. Se adaugă în vasul Ninja.
Se setează HP&QR 15 minute.
După depresurizare, se scot perișoarele din oală.
Într-un castron se pregătește dressingul de ouă și zeamă de lămâie. Se adaugă ușor câte jumătate de polonic de supă și se amestecă energic ca să nu se taie. Cam 3-4 polonice în final, în castronul de dressing.
Se toarnă dressingul în vasul cu supă și se amestecă energic
Se readaugă perișoarele în supă și se servește cu mărar tocat și puțin cimbru.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1