Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi

Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și  făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…

Kleftiko – pulpă de berbecuț în stil grecesc la SlowCooker

Pin Print Kleftiko – pulpă de berbecuț în stil grecesc la SlowCooker Porții 4 Timp pregătire 30 minuteTimp gătire 8 ore Ingrediente 1 pulpă de berbecuț sau miel 2 linguri ulei de măsline 1 lămâie (zeama și coaja rasă) 1 căpățână de usturoi (aprox. 10 căței de usturoi) 6 frunze de dafin 1 lingură de oregano uscat și 2 linguri de oregano proaspăt 7-8 cartofi roșii medii 2-3 roșii mari sare, piper (1 linguriță sau după gust) Mod de preparare Cartofii și roșiile se taie cuburi, se așează în vasul…

Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me

Pin Print Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me Timp preparare 10 minuteTimp gătire 40 minute Ingrediente 1 pui aproape întreg (fără piept) 2 morcovi 1 ceapă mică 2 linguri de orez 300 gr smântână (din cea fermentată, acrișoară) 2 gălbenușuri 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat sare, câteva boabe de piper – după gust aprox. 2,5 litri apă zeama de la 1-2 lămâi pentru acrit – după gust 2 linguri de ulei de măsline (pentru călit) Mod de preparare…

Pulpe de pui cu măsline la Tefal One Pot

  Pin Print Pulpe de pui în stil grecesc Fel: PrincipalBucătărie GreceascăDificultate Mediu Porții 6 Timp preparare 5 minuteTimp gătire 40 minute TEFAL ONE POT. Rețetă adaptată. Foarte faină combinație de dulce-acrișor-sărat. Ingrediente 6 pulpe de pui (inferioare sau superioare) condimentate cu sare, piper, cimbru, oregano 1 ardei copt (merge și copt în oțet din borcan) 2 roșii (ideal roșii uscate în ulei; eu am folosit roșii proaspete) 1 ceapă 3 căței de usturoi 200 gr măsline kalamata roșii și brune, fără sâmburi 2 linguri apă 1 linguriță miere 2…