Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me

Ciorba de pui a la grec la Tefal One Pot și la Tefal Cook4Me

Timp preparare

10

minute
Timp gătire

40

minute

Ingrediente

  • 1 pui aproape întreg (fără piept)

  • 2 morcovi

  • 1 ceapă mică

  • 2 linguri de orez

  • 300 gr smântână (din cea fermentată, acrișoară)

  • 2 gălbenușuri

  • 1 legătură mărar proaspăt sau 2 linguri mărar uscat

  • sare, câteva boabe de piper - după gust

  • aprox. 2,5 litri apă

  • zeama de la 1-2 lămâi pentru acrit - după gust

  • 2 linguri de ulei de măsline (pentru călit)

Mod de preparare

  • Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii, pe răzătoarea mare. 

  • Se pune uleiul în oală, se setează BROWN 5 minute. Se adaugă ceapa și morcovii, se călesc. (se poate sări peste pasul de călire, caz în care se pun direct în oală ceapa tocată și morcovii rași) 

    Se adaugă orezul și apa. 

  • Puiul poate fi pus în oală și direct din congelator, caz în care durata de preîncălzire va fi de aprox. 20-25 de minute. Dacă este proaspăt, durata de preîncălzire este de 10-15 minute. Se adaugă sarea și piperul boabe. 

  • Dacă puiul este proaspăt, se setează HP, 30 de minute. Dacă puiul este congelat, se setează HP, 40 de minute. La încheierea programului, se depresurizează manual. (În ambele cazuri, carnea se desprinde foarte ușor de pe oase)

  • Se scoate puiul din oală, se dezosează, bucățile de carne se taie cubulețe sau după preferințe și se pun înapoi în oală.

  • Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri și zeama de lămâie; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă. 

  • Se adaugă în oală și mărarul tocat mărunt (sau uscat). 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    3.5 / 5. Voturi: 17

    În aceeași categorie