Pui cu măsline la Ninja Foodi (9-in-1)
Ingrediente
6 pulpe de pui dezosate
Condimente pentru pulpe: 1 linguriță sare (nu prea multă sare dacă măslinele sunt sărate), ½ linguriță piper, 2 lingurițe cimbru, 2 lingurițe oregano, 2 lingurițe busuioc
4 ardei grași mari (tip California)
1 ceapă
5 căței de usturoi
4 linguri cu vârf măsline kalamata
200 ml apă
1 linguriță de miere
½ lămâie tăiată felii
1 lingură oțet balsamic
1 lingură vin alb demisec
3 linguri de ulei de măsline
1 linguriță pastă de tomate
1 linguriță boia dulce
1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Mai întâi coacem ardeii grași, îi curățăm și-i tăiem feliuțe. (Ardeii se coc astfel: funcția Roast - la Ninja Grill sau Air Fry - la Ninja Combi, 230 de grade, aprox. 30-40 de minute și întorși la jumătatea timpului)
Pulpele de pui le condimentăm cu sare (nu prea multă sare dacă măslinele sunt sărate), piper, cimbru, oregano, busuioc. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt.
În vasul Ninja punem uleiul și setăm Sear/Saute High. Punem pulpele de pui și le călim aprox. 5-6 minute. Le scoatem din vas.
Punem ceapa și usturoiul, călim ușor până când ceapa devine translucidă, adăugăm ardeii copți și mai călim 1-2 minute. Oprim funcția Sear/Saute.
Punem pulpele de pui înapoi în oală. Adăugăm restul ingredientelor – apa, oțetul balsamic, vinul, mierea, măslinele, pasta de tomate și boiaua dulce; le amestecăm ușor.
Setăm HP High Pressure 15 minute.
(Opțional) Bake 190 grade, 5-10 minute pentru scăderea sosului.
Decorăm cu pătrunjel tocat mărunt și feliuțe de lămâie.
Poftă bună!



Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1