Gremolata este un sos italienesc cu pătrunjel, lămâie și usturoi. Poate fi folosit atât în salate, la paste ori la friptură (în general, la osso buco).
Paste cu gremolata la Tefal One Pot
4
20
minute4
minuteIngrediente
250 gr paste (penne rigate)
Pentru gremolata: 1 lămâie - zeama și coaja rasă, 4 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi, 1 legătură de pătrunjel proaspăt, câteva frunze de busuioc proaspăt (opțional), sare și piper
1/2 broccoli (opțional)
Mod de preparare
Pastele se pun în oală. Se adaugă apă cât să le acopere. Se setează RICE, 4 minute. La încheierea programului, se depresurizează. Se pun pastele la scurs.
Broccoli se desface în buchețele și se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline până se rumenesc un pic.
Într-un vas sau în blender se pun ingredientele pentru gremolata: zeama de lămâie și coaja rasă, uleiul, usturoiul zdrobit, pătrunjelul și busuiocul tocate mărunt, sarea și piperul. Se mixează.
Pastele se pun într-un vas, se amestecă cu sosul de gremolata și broccoli.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0