Lasagna la Ninja Combi (iar sosul ragu la Ninja Foodi)
Ingrediente
250 gr foi de lasagna proaspete
400 gr cașcaval, cheddar sau gouda rasă
Pentru sosul ragu:
1 kg de carne tocată (pui, curcan, porc, vită sau amestec; de data aceasta am folosit carne tocată de pui)
1 morcov mare
1 ceapă mare
2-3 linguri de ulei
1 lingură de legume standard deshidratate (opțional, pentru un plus de savoare)
1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 2 lingurițe boia dulce, 1 linguriță cimbru, 1 linguriță usturoi pudră
1 lingură pastă de tomate
100 ml vin roșu sau alb demisec
350 ml apă
Pentru sosul bechamel:
100 gr unt
100 gr făină
800 ml lapte
½ linguriță sare
½ linguriță piper măcinat
½ linguriță nucșoară măcinată
Mod de preparare
Sosul ragu. Morcovul ras pe răzătoarea mică și ceapa tocată mărunt se pun la călit cu 2-3 linguri de ulei, în Ninja Foodi, pe Sear/Saute High, timp de 10 minute, apoi se adaugă carnea tocată, încă 15 minute. Se adaugă condimentele, legumele deshidratate, pasta de tomate, vinul și apa. Se setează High Pressure, 15 minute (pentru pui; 20 de minute pentru curcan și/sau porc, 30 de minute pentru vită). Se poate și pe Slow High 6 ore în loc de High Pressure.
Sosul Bechamel. Într-o crăticioară, pe plită/aragaz, se topeste untul, apoi se adauga făina în ploaie. Se adaugă repede și o parte din lapte, amestecând continuu, apoi, treptat, tot laptele, ca să nu se facă cocoloașe. Sarea, piperul și nucșoara se adaugă la final, când se îngroașă sosul.
Cum se asamblează:
3 straturi. În tava Combi Pan turnăm un strat generos de sos bechamel, apoi așezăm 2 foi de lasagna, apoi un rând de ragu, deasupra sos bechamel și un rând de gouda rasă; urmează alte 2 foi de lasagna, sos ragu, sos bechamel, brânză gouda rasă, încă 2 foi de lasagna, peste care vom pune sos bechamel, apoi cașcaval sau gouda rasă.
Pornim Ninja Combi, rotim butonul Smart Switch în dreapta. Setăm Bake, 185 de grade, 18-20 de minute. Așteptăm să se încălzească și, când apare pe afișaj textul ”Add food”, introducem tava pe nivelul 1.
Opțional, se servește cu fulgi de parmezan.
Poftă bună!







Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2