Tort cu fructe la Monsieur Cuisine Smart

Tort cu fructe la Monsieur Cuisine Smart

Ingrediente

  • Pentru blat:

  • 250 gr făină

  • 250 gr zahăr tos

  • 8 ouă

  • 2 lingurițe esență de vanilie

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 praf de sare

  • siropul din 2 conserve de ananas cuburi (aprox. 300 ml) - pentru însiroparea blatului

  • Pentru cremă:

  • 500 gr mascarpone

  • 500 gr frișcă lichidă

  • 100 gr zahăr pudră

  • 2 lingurițe esență de vanilie

  • Pentru asamblare și decor:

  • 700 gr fructe proaspete de pădure + 1 conservă de ananas / sau mix compot de fructe + 100 gr fructe proaspete pentru decor

  • 10 gr zmeură liofilizată pentru decor

Mod de preparare:

  • Se introduce fluturele de amestecare în vas. Se adaugă ouăle, zahărul și vanilia.

  • Se setează 15 minute, viteza 3.

  • Se adaugă făina, praful de copt și sarea.

  • Se setează 30 de secunde, viteza 3.

  • Se scoate fluturele de amestecare. Compoziția se toarnă într-o formă de tort (23 cm diametru) unsă cu unt și tapetată cu făină. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, aprox. 30-40 de minute sau se testează cu scobitoarea. Nu se scoate imediat din cuptor. Se întredeschide ușa și se mai lasă vreo 10 minute. Se scoate apoi din cuptor și se mai lasă în tavă aprox. 10 minute. Apoi se scoate ușor din tavă și se așează pe un grilaj, se lasă să se răcească.

  • Se spală bine vasul de mixare și fluturele, se șterg.

  • Se introduce din nou fluturele în vas. Se adaugă crema mascarpone, frișca lichidă, vanilia și zahărul pudră.

  • Se setează viteza 3 și se bate până când se transformă într-o cremă bine legată și stă ”băț”. Dar nu se bate prea mult pentru că se poate tăia.

  • Se scoate fluturele de amestecare, se toarnă crema într-un vas și se dă la frigider până când tortul este gata de asamblare.

  • După ce s-a răcit complet, blatul se taie în 4 felii.

  • Pe un suport de tort, se așează prima felie de blat. Se însiropează bine cu siropul din conserva de ananas. Crema trebuie împărțită în 4. Se așează primul strat de cremă peste felia de blat însiropat. Peste cremă, un rând de fructe. Se așează apoi a doua felie de blat, se presează ușor. Se însiropează, se pune crema, apoi fructele și tot așa, până la ultimul nivel.

  • Cu ajutorul unei raclete se nivelează ușor marginile tortului.

  • Ultimul strat se decorează cu fructe proaspete și zmeură liofilizată (tocată grosier într-o pungă cu fermoar, cu ajutorul unui făcăleț).

  • Se dă la frigider minim o oră.

  • Poftă bună!

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie