Kleftiko – pulpă de berbecuț în stil grecesc la SlowCooker

Kleftiko – pulpă de berbecuț în stil grecesc la SlowCooker

Porții

4

Timp pregătire

30

minute
Timp gătire

8

ore

Ingrediente

  • 1 pulpă de berbecuț sau miel

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 lămâie (zeama și coaja rasă)

  • 1 căpățână de usturoi (aprox. 10 căței de usturoi)

  • 6 frunze de dafin

  • 1 lingură de oregano uscat și 2 linguri de oregano proaspăt

  • 7-8 cartofi roșii medii

  • 2-3 roșii mari

  • sare, piper (1 linguriță sau după gust)

Mod de preparare

  • Cartofii și roșiile se taie cuburi, se așează în vasul slowcooker-ului. Se condimentează cu sare și piper.

  • Se așează pulpa de berbecuț peste cartofi și roșii.

  • Usturoiul zdrobit se amestecă cu oregano, ulei de măsline, zeama și coaja rasă de lămâie, sare și piper. Compoziția se toarnă peste pulpă. Se adaugă și foile de dafin.

  • Se setează LOW 7-8 ore. 

    pulpa-berbecut2

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    0 / 5. Voturi: 0

    În aceeași categorie