Pulpe de pui în stil italian la Ninja Foodi

Pin Print Pulpe de pui în stil italian la Ninja SmartLid Ingrediente 4 pulpe de pui (dezosate, fără piele) 2-3 căței de usturoi zdrobiți 2 linguri ulei de măsline 1 linguriță de busuioc, 1 linguriță de oregano, 1/2 linguriță sare, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță usturoi pudră 1 lămâie tăiată felii zeama de la o lămâie 125 ml apă Mod de preparare În oala Ninja se pun uleiul și pulpele, se setează Saute câteva minute. Se adaugă usturoiul zdrobit și condimentele. Se adaugă apa, zeama de lămâie și feliile de…

Pui Teriyaki la Ninja Foodi

Pin Print Pui Teriyaki la Ninja SmartLid Ingrediente 4-5 pulpe de pui (dezosate, fără piele) 3 linguri ulei de măsline 3 căței de usturoi 2 linguri de miere 200 ml sos de soia 30 ml apă 2 linguri oțet balsamic 1 linguriță amidon de porumb dizolvată în 50 ml apă – opțional, pentru îngroșarea sosului 1 linguriță semințe de susan alb Mod de preparare Se taie pulpele de pui în bucățele. Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine. În…

Pui în stil marocan la Ninja Foodi

Pin Print Pui în stil marocan la Ninja SmartLid Ingrediente 3 pulpe pui întregi 1 ceapă medie 4-5 căței de usturoi 1 lămâie 300 gr măsline verzi fără sâmburi 2 linguri ulei de măsline 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr) Condimente: 1 linguriță coriandru (măcinat), 1 linguriță scorțișoară, 1/2 linguriță piper, 1 linguriță chimen (măcinat), 1/2 linguriță turmeric, 1/2 linguriță sare 4-5 cartofi medii 200 ml apă 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, cățeii de usturoi se zdrobesc, lămâia se taie bucățele. Pulpele de…

Friptură de miel la Ninja Foodi

Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp  Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…

Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi

Pin Print Ciorbă de fasole boabe și borș la Ninja SmartLid Ingrediente 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc) 500 gr fasole boabe 1/4 țelină 1 fir apio 1 morcov 1 albitură 2 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1/2 ardei kapia sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat 1-2 litri apă 2 litri borș 2-3 linguri ulei Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15…

Supă cremă de dovleac plăcintar la Ninja Foodi

Pin Print Supă cremă de dovleac plăcintar la Ninja SmartLid Ingrediente 450 gr dovleac plăcintar 2 linguri ulei de măsline 1 bucățică de unt (aprox. 30 gr) 1 ceapă mică 1/2 măr (curățat de coajă) 1/2 morcov 2 lingurițe de sare, 1 linguriță de piper 1 linguriță de cimbru uscat 500 ml supă stock de legume 100 ml smântână de gătit (35% grăsime; atenție, nu fermentată!) Mod de preparare Ceapa se toacă mărunt, dovleacul se curăță de coajă și se taie în bucățele mici, la fel și morcovul. În oala…

Gogoși la Ninja Foodi

Pin Print Gogoși la Ninja SmartLid Ingrediente 250 ml lapte călduț 7 gr drojdie uscată 50 gr zahăr tos 1 plic zahăr vanilinat 1/2 linguriță sare 1 ou 60 gr unt topit 450 gr făină Mod de preparare În vasul malaxorului, la care se atașează cârligul de aluat, se pun mai întâi laptele călduț, 1 lingură de zahăr din cantitatea menționată, drojdia și 1 lingură de făină din cantitatea menționată. Se amestecă. Se așteaptă 5-10 minute să se activeze drojdia. (Chiar dacă pe plic scrie că nu trebuie activată așa)…

Dovleac copt la Ninja SmartLid

După ce am adunat ca hârciogul și băgat la congelator o mulțime de dovleci plăcintari… am poftit în seara asta la ceva… dulce. O jumătate de dovleac plăcintar, direct din congelator. Și a ieșit așa…. Pin Print Dovleac copt la Ninja SmartLid Ingrediente 1/2 dovleac plăcintar condimente: nucșoară, scorțișoară, zahăr brun – după gust 350 ml apă Mod de preparare O jumătate de dovleac plăcintar, scos din congelator și ”aruncat” direct pe grilaj, low position, plus apă (350 ml aprox.). Se setează high pressure, quick release, 10 minute. Se adaugă…

”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi

Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului. Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” de curcan 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei de sâmburi de struguri 500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan – proaspete sau direct din congelator – ”aruncate” direct în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…

Cozonac pufos cu umplutură de nucă și cacao

După zeci de experimente de-a lungul timpului, toate soldate cu aruncatul aluatului sau a umpluturii la gunoi, mi-am dat seama că nu există un compromis între un aluat ultra pufos, care să se desfacă tip ”caiere-caiere” și o umplutură pe măsură. Și mai mult de atât, un cozonac care să se mențină cel puțin 4 zile și care să nu mucegăiască. Pentru cei care iubesc în mod deosebit cozonacul, atât din punct de vedere al unui aluat pufos, cât și al umpluturii ideale, îi anunț acum că nu există. Ori…