Ficăței de pui în stil asiatic, la Ninja Combi

Pin Print Ficăței de pui în stil asiatic, la Ninja Combi Ingrediente 1 kg de ficăței de pui 2 ardei grași mari (tip California) 2 cepe mari Pentru sos: 5 linguri de sos de soia dark, 2 linguri oțet balsamic, 3 linguri vin de orez pentru gătit, 70 ml stock de legume (sau apă), 1 lingură de ulei  susan alb pentru decor 240 ml apă (pentru tava Combi Pan) Mod de preparare Ardeii se taie fâșii, iar ceapa solzișori.  Se folosește o tăviță care să poată fi așezată în tava…

Zacuscă la Ninja Foodi

Pin Print Zacuscă la Ninja Foodi Ingrediente Așadar, am avut înainte de coacere următoarele: 6 kg de vinete, 4.5 kg de ardei kapia, 1.5 kg ceapă 400 ml ulei 1.5 linguri sare neiodată 1 lingură piper măcinat grosier 6 frunze de dafin 400 gr pastă de tomate 500 ml suc de roșii Mod de preparare Vinetele și ardeii kapia se coc pe funcția Roast (la Ninja Grill) sau Air Fry (la Ninja Combi), 220 de grade. Vinetele se înțeapă cu furculița din loc în loc. Toate se întorc la jumătatea…

Ceafă de porc în stil coreean la Ninja Foodi

Pin Print Ceafă de porc în stil coreean la Ninja Foodi Ceafă de porc în stil coreean, adaptare după tradiționalul Galbi Jjim. Ingrediente 4 bucăți de ceafă de porc Pentru sos: 1 ceapă, 1 lingură de usturoi tocat, 2 mere, 8 linguri de sos de soia dark, 3 linguri de oțet balsamic, 3 linguri de miere, 1 linguriță de ulei vegetal, 1 lingură de semințe de susan alb, câteva boabe de piper, 100 ml apă Ceapă verde tocată mărunt și susan alb pentru decor Instrucțiuni Toate ingredientele pentru sos se…

Chutney de ceapă roșie și stafide la Ninja Foodi

Pin Print Chutney de ceapă roșie și stafide la Ninja Foodi Ingrediente 1 kg de ceapă roșie (tocată mărunt sau tăiată solzișori) 2 linguri de ulei 200 ml vin alb dulce 50 ml oțet balsamic 150 gr stafide aurii 6 linguri zahăr brun 1/2 linguriță pudră / fulgi de chili (opțional) 1 linguriță rasă de sare neiodată 2 linguri sos de soia light Mod de preparare Se călește ceapa în ulei pe Sear/Saute la Ninja Foodi, aprox. 10-15 minute. Se adaugă vinul și se călește în continuare, aprox. 10-15 minute.…

Legume deshidratate la Ninja Foodi

Pin Print Legume deshidratate la Ninja Foodi Se pot pune orice fel de legume, după gust. După deshidratare, se păstrează în pungi de hârtie sau se macină, caz în care se adaugă sare de mare neiodată și puțin turmeric. Timpul de deshidratare variază în funcție de cantitate. Ingrediente 2 morcovi, un sfert de țelină, 1 ardei gras, 1 ceapă roșie, 1 zucchini, 1 legătură de pătrunjel Mod de preparare Legumele se rad sau se toacă mărunt (la chopper). Se așează în vasul Ninja Foodi.  Se setează funcția de deshidratare, 60…

”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi

Inspirația serii. Un fel de pomana… curcanului.  Pin Print ”Căzături” de curcan în bere la Ninja Foodi Ingrediente 1-1.5 kg ”căzături” (carne de lucru) de curcan dar merge și pulpa de curcan tăiată bucățele 1 căpățână de usturoi 1-2 linguri ulei  500 ml bere blondă 1 linguriță coriandru boabe 1 linguriță muștar boabe 1 linguriță usturoi pudră sare, piper – după gust 350 ml apă Mod de preparare Căzăturile de curcan se pun  în oala Ninja. Se adaugă apa (350 ml). Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.…

Magiun de prune la Ninja Foodi

Pin Print Magiun de prune la Ninja Foodi A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva… Din 10 kg de prune, 2 ture, 16 borcane de aprox. 400 gr. După 14 ore pe slow (foto 3), apoi după 4 ore pe saute (foto 4). Ingrediente În vasul Ninja intră aprox. 5 kg de prune.  Mod de preparare Prunele se spală, se taie în jumătăți, se scot sâmburii, apoi se așează în oală. Se setează Slow High, 8 ore. Apoi se mai adaugă 6 ore. Se amestecă din când în când, mai…

Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi

Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și  făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi

Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…

Friptură de miel la Ninja Foodi

Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp  Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…