Ciorbă de perișoare cu borș și zeamă de varză la Ninja Foodi
Ingrediente
3 morcovi medii
3 cartofi medii
1 zucchini
1 ceapă mare
3 fire de apio (sau ¼ țelină rădăcină)
1 ardei kapia
1 lingură vegeta (sau 2 lingurițe de sare)
1.5 litri apă
1 litru borș
500 ml zeamă de varză
100 gr pastă de tomate
2-3 linguri ulei
Pentru perișoare: 1 kg carne tocată de pui, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, 1 ceapă mare, 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper, 1 ou, 3-4 linguri făină pentru tăvălit
Mod de preparare
Tocăm legumele. În vasul Ninja punem uleiul, setăm Sear/Saute Hi, adăugăm legumele și le călim timp de aprox. 15 minute. Oprim funcția de sotare, adăugăm apa, borșul, zeama de varză, pasta de tomate și vegeta.
Perișoarele: tocăm mărunt pătrunjelul, mărarul și ceapa. Amestecăm cu carnea, condimentele și oul. Formăm perișoarele și le tăvălim prin făină. Le scufundăm ușor în vasul Ninja.
Setăm Hi Pressure, 15 minute; 5 minute Natural Release, apoi eliberăm presiunea (Quick Release).
Servim cu pătrunjel sau leuștean tocat mărunt.
Poftă bună!

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1