Ardei umpluți la Ninja Foodi
Ingrediente
1 kg de carne tocată (porc, amestec porc-vită, pui sau curcan)
10-12 ardei grași medii
5 linguri de orez (bob rotund)
1 legătură pătrunjel
1 legătură mărar
1 ceapă mare
2 lingurițe sare, 1 linguriță piper, 2 lingurițe boia dulce
2-3 linguri făină (pentru ”capace”)
2 linguri pastă de tomate
1-1.5 litri apă
Mod de preparare
Pătrunjelul, mărarul și ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu carnea, orezul și condimentele. Opțional se adaugă aprox. 50 ml apă și se frământă bine.
Ardeii se spală, se curăță de semințe. Se umplu cu carne până sus și se presează ușor în făină (ca să nu iasă umplutura în timpul fierberii).
Se așează în vasul Ninja. Pasta de tomate se diluează în aprox. 1-1.5 litri de apă și se toarnă peste ardei. Nivelul de lichid nu trebuie să acopere ardeii (1 cm mai jos de nivelul ardeilor).
Se setează Hi Pressure, 15 minute (pentru carnea de porc, pui, curcan; 20 de minute pentru amestec porc-vită). La final, se eliberează presiunea.
Opțional, se poate seta în continuare Bake, 190 de grade, 5-10 minute pentru ca ardeii să se rumenească ușor (ca și cum ar fi fost făcuți în cuptor).
Poftă bună!



Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1