Ardei umpluți la Ninja Foodi

Ardei umpluți la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocată (porc, amestec porc-vită, pui sau curcan)

  • 10-12 ardei grași medii

  • 5 linguri de orez (bob rotund)

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură mărar

  • 1 ceapă mare

  • 2 lingurițe sare, 1 linguriță piper, 2 lingurițe boia dulce

  • 2-3 linguri făină (pentru ”capace”)

  • 2 linguri pastă de tomate

  • 1-1.5 litri apă

Mod de preparare

  • Pătrunjelul, mărarul și ceapa se toacă mărunt. Se amestecă cu carnea, orezul și condimentele. Opțional se adaugă aprox. 50 ml apă și se frământă bine.

  • Ardeii se spală, se curăță de semințe. Se umplu cu carne până sus și se presează ușor în făină (ca să nu iasă umplutura în timpul fierberii).

  • Se așează în vasul Ninja. Pasta de tomate se diluează în aprox. 1-1.5 litri de apă și se toarnă peste ardei. Nivelul de lichid nu trebuie să acopere ardeii (1 cm mai jos de nivelul ardeilor).

  • Se setează Hi Pressure, 15 minute (pentru carnea de porc, pui, curcan; 20 de minute pentru amestec porc-vită). La final, se eliberează presiunea.

  • Opțional, se poate seta în continuare Bake, 190 de grade, 5-10 minute pentru ca ardeii să se rumenească ușor (ca și cum ar fi fost făcuți în cuptor).

  • Poftă bună!

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie