Zacuscă de ton la Ninja Foodi
Ingrediente
3 cepe
1 kg ardei kapia
2 morcovi mari
4 conserve de ton în ulei
100 ml ulei
2 linguri cu vârf pastă de tomate
1 linguriță sare de mare grunjoasă neiodată
1 linguriță piper boabe
2-3 frunze de dafin
Mod de preparare
Ardeii kapia se coc (funcția Roast - la Ninja Grill sau Air Fry - la Ninja Combi, 220 de grade), se curăță și se toacă mărunt sau se dau prin mașina de tocat, sita mare (după coacere și curățare vor fi aprox. 400-500 gr).
Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se rad pe răzătoarea mare.
În vasul Ninja se pun 100 ml ulei de floarea soarelui. Se setează Sear/Saute, se adaugă ceapa și morcovii, se călesc câteva minute (până când devine ceapa translucidă). Se oprește funcția Sear/Saute. Se adaugă kapia și conservele de ton cu tot cu ulei, pasta de tomate, sarea și piperul. Se amestecă ușor, se adaugă și frunzele de dafin.
Se setează funcția Slow, Low, 8 ore.
Se pune fierbinte în borcanele deja sterilizate, iar acestea se dau la cuptor, la 100 de grade, timp de 30 de minute.
Poftă bună!




Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1