Zacuscă de ton la Ninja Foodi

Zacuscă de ton la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 3 cepe

  • 1 kg ardei kapia

  • 2 morcovi mari

  • 4 conserve de ton în ulei

  • 100 ml ulei

  • 2 linguri cu vârf pastă de tomate

  • 1 linguriță sare de mare grunjoasă neiodată

  • 1 linguriță piper boabe

  • 2-3 frunze de dafin

Mod de preparare

  • Ardeii kapia se coc (funcția Roast - la Ninja Grill sau Air Fry - la Ninja Combi, 220 de grade), se curăță și se toacă mărunt sau se dau prin mașina de tocat, sita mare (după coacere și curățare vor fi aprox. 400-500 gr).

  • Ceapa se toacă mărunt, iar morcovii se rad pe răzătoarea mare.

  • În vasul Ninja se pun 100 ml ulei de floarea soarelui. Se setează Sear/Saute, se adaugă ceapa și morcovii, se călesc câteva minute (până când devine ceapa translucidă). Se oprește funcția Sear/Saute. Se adaugă kapia și conservele de ton cu tot cu ulei, pasta de tomate, sarea și piperul. Se amestecă ușor, se adaugă și frunzele de dafin.

  • Se setează funcția Slow, Low, 8 ore.

  • Se pune fierbinte în borcanele deja sterilizate, iar acestea se dau la cuptor, la 100 de grade, timp de 30 de minute.

  • Poftă bună!

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie