Pulpe de pui cu măsline la Tefal One Pot
Course: PrincipalCuisine: GreceascăDifficulty: Mediu6
5
minute40
minuteTEFAL ONE POT. Rețetă adaptată. Foarte faină combinație de dulce-acrișor-sărat.
Ingrediente
pulpe de pui (inferioare sau superioare) condimentate cu sare, piper, cimbru, oregano
ardei copt (merge și copt în oțet din borcan)
roșii (ideal roșii uscate în ulei; eu am folosit roșii proaspete)
ceapă
căței de usturoi
măsline kalamata roșii și brune, fără sâmburi
apă
miere
oțet balsamic
sare, piper după gust (nu prea multă sare dacă măslinele sunt sărate)
1/2 linguriță oregano, 1/2 linguriță cimbru
Mod de preparare
Se pun 3 linguri de ulei în oală. Se pornește funcția BROWN.
Pulpele condimentate se călesc aprox. 6 minute. Se scot din vas. Ceapa tăiată solzișori și usturoiul zdrobit se pun în vas, se călesc 2 minute. Se adaugă ardeiul copt tăiat fâșii și roșiile tăiate felii încă 2 minute pe BROWN. Se oprește călirea.
Se pun pulpele înapoi în oală, se adaugă cele 2 linguri de oțet balsamic, apa, mierea, sare, piper, oregano, cimbru, măslinele.
Funcția: HP (High Pressure) 30 de minute.
Dacă vi se pare că este prea multă zeamă după terminarea procesului de gătire, se mai poate pune pe funcția BAKE aprox. 15-20 de minute.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0