Pulpe de pui cu măsline la Tefal One Pot

Pulpe de pui cu măsline la Tefal One Pot

Course: PrincipalCuisine: GreceascăDifficulty: Mediu
Porții

6

Timp preparare

5

minute
Timp gătire

40

minute

TEFAL ONE POT. Rețetă adaptată. Foarte faină combinație de dulce-acrișor-sărat.

Ingrediente

  • pulpe de pui (inferioare sau superioare) condimentate cu sare, piper, cimbru, oregano

  • ardei copt (merge și copt în oțet din borcan)

  • roșii (ideal roșii uscate în ulei; eu am folosit roșii proaspete)

  • ceapă

  • căței de usturoi

  • măsline kalamata roșii și brune, fără sâmburi

  • apă

  • miere

  • oțet balsamic

  • sare, piper după gust (nu prea multă sare dacă măslinele sunt sărate)

  • 1/2 linguriță oregano, 1/2 linguriță cimbru

Mod de preparare

  • Se pun 3 linguri de ulei în oală. Se pornește funcția BROWN. 

     

  • Pulpele condimentate se călesc aprox. 6 minute. Se scot din vas. Ceapa tăiată solzișori și usturoiul zdrobit se pun în vas, se călesc 2 minute. Se adaugă ardeiul copt tăiat fâșii și roșiile tăiate felii încă 2 minute pe BROWN. Se oprește călirea.

  • Se pun pulpele înapoi în oală, se adaugă cele 2 linguri de oțet balsamic, apa, mierea, sare, piper, oregano, cimbru, măslinele.

    98047364_3253489334690684_2477309794570993664_n
  • Funcția: HP (High Pressure) 30 de minute.

  • Dacă vi se pare că este prea multă zeamă după terminarea procesului de gătire, se mai poate pune pe funcția BAKE aprox. 15-20 de minute.

    97407064_3253489421357342_8063717634140536832_n

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    0 / 5. Voturi: 0

    În aceeași categorie