Sarmale la Ninja Foodi
Ingrediente
1.5 kg carne tocată de porc
2-3 căpățâni de varză murată
3 cepe medii
350 gr orez
Condimente: 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă de piper, 1 lingură boia dulce, 1 lingură cimbru
100-200 gr afumătură (prosciutto / kaizer / șunculiță)
aprox. 750 ml apă
3-4 linguri pastă de tomate
2-3 felii de pâine (fără coajă) înmuiate în lapte
Mod de preparare
Nu am călit nimic. Ceapa tocată mărunt, carnea, orezul și condimentele se amestecă bine. Ideal la malaxorul de aluat, folosind paleta dedicată compozițiilor mai tari. Se adaugă 1-2 linguri de apă.
Se înfășoară sarmalele în foile de varză murată.
Pe fundul oalei se pune un strat de varză tocată mărunt și câteva feliuțe de afumătură. Apoi se așează sarmalele, iar printre sarmale, alte feliuțe de afumătură.
750 ml de apă aprox. se amestecă cu 3-4 linguri de pastă de tomate. Nivelul de zeamă trebuie să acopere și ultimul rând de sarmale.
Se setează HP, 15 minute, Quick Release.
Se setează Bake, 5 minute, pentru textura de suprafață asemănătoare cuptorului clasic.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 3