Sarmale la Ninja Foodi

Sarmale la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1.5 kg carne tocată de porc

  • 2-3 căpățâni de varză murată

  • 3 cepe medii

  • 350 gr orez

  • Condimente: 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă de piper, 1 lingură boia dulce, 1 lingură cimbru

  • 100-200 gr afumătură (prosciutto / kaizer / șunculiță)

  • aprox. 750 ml apă

  • 3-4 linguri pastă de tomate

  • 2-3 felii de pâine (fără coajă) înmuiate în lapte

Mod de preparare

  • Nu am călit nimic. Ceapa tocată mărunt, carnea, orezul și condimentele se amestecă bine. Ideal la malaxorul de aluat, folosind paleta dedicată compozițiilor mai tari. Se adaugă 1-2 linguri de apă.

  • Se înfășoară sarmalele în foile de varză murată.

  • Pe fundul oalei se pune un strat de varză tocată mărunt și câteva feliuțe de afumătură. Apoi se așează sarmalele, iar printre sarmale, alte feliuțe de afumătură.

  • 750 ml de apă aprox. se amestecă cu 3-4 linguri de pastă de tomate. Nivelul de zeamă trebuie să acopere și ultimul rând de sarmale.

  • Se setează HP, 15 minute, Quick Release.

  • Se setează Bake, 5 minute, pentru textura de suprafață asemănătoare cuptorului clasic. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 3

    În aceeași categorie