Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja Foodi și la Instant Pot
Ingrediente
4 osso buco de curcan
4-5 căței de usturoi
70 ml coniac
100 ml apă
sare, piper
Pentru piureul de dovleac: aprox. 700 gr. dovleac plăcintar, 1/2 ceapă, 1 morcov, 30 gr unt, 1 lingură smântână, sare, piper
Pentru gremolata: 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie
Instructiuni pentru Ninja SmartLid
Cele 4 bucăți de curcan se condimentează cu sare și piper.
În oală se pun 2-3 linguri de ulei de măsline, se setează funcția Sear/Saute. Se adaugă bucățile de curcan și se rumenesc ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, se călește și el.
Se oprește funcția Sear/Saute. Se adaugă 70 ml coniac și 100 ml apă. Se închide capacul. Se setează High Pressure, Quick Release Pressure, 15 minute.
Se setează Bake, 190 de grade, 10-15 minute - pentru rumenire și scăderea sosului.
Instructiuni pentru Instant Pot Pro
- Se așează grilajul în oală și 250 ml apă. Pe grilaj, dovleacul tăiat felii sau cuburi mai mari, ceapa și morcovul. Se setează funcția Steam, 10 minute.
- Se mixează (blender) toate într-un castron, se adaugă smântâna, untul, sarea și piperul.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.7 / 5. Voturi: 7