Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja Foodi și la Instant Pot

Osso Buco de curcan, în sos de coniac, cu gremolata și piure de dovleac – la Ninja Foodi și la Instant Pot

Ingrediente

  • 4 osso buco de curcan

  • 4-5 căței de usturoi

  • 70 ml coniac

  • 100 ml apă

  • sare, piper

  • Pentru piureul de dovleac: aprox. 700 gr. dovleac plăcintar, 1/2 ceapă, 1 morcov, 30 gr unt, 1 lingură smântână, sare, piper

  • Pentru gremolata: 1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat mărunt, coaja rasă de la o lămâie, 2 căței de usturoi zdrobiți, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, zeama de la jumătate de lămâie

Instructiuni pentru Ninja SmartLid

  • Cele 4 bucăți de curcan se condimentează cu sare și piper. 

  • În oală se pun 2-3 linguri de ulei de măsline, se setează funcția Sear/Saute. Se adaugă bucățile de curcan și se rumenesc ușor. Se adaugă usturoiul zdrobit, se călește și el.

  • Se oprește funcția Sear/Saute. Se adaugă 70 ml coniac și 100 ml apă. Se închide capacul. Se setează High Pressure, Quick Release Pressure, 15 minute.

  • Se setează Bake, 190 de grade, 10-15 minute - pentru rumenire și scăderea sosului.

Instructiuni pentru Instant Pot Pro

  • Se așează grilajul în oală și 250 ml apă. Pe grilaj, dovleacul tăiat felii sau cuburi mai mari, ceapa și morcovul. Se setează funcția Steam, 10 minute.
  • Se mixează (blender) toate într-un castron, se adaugă smântâna, untul, sarea și piperul.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

4.7 / 5. Voturi: 7

În aceeași categorie