Zacuscă la Ninja Foodi

Zacuscă la Ninja Foodi

Ingrediente

  • Așadar, am avut înainte de coacere următoarele: 6 kg de vinete, 4.5 kg de ardei kapia, 1.5 kg ceapă

  • 400 ml ulei

  • 1.5 linguri sare neiodată

  • 1 lingură piper măcinat grosier

  • 6 frunze de dafin

  • 400 gr pastă de tomate

  • 500 ml suc de roșii

Mod de preparare

  • Vinetele și ardeii kapia se coc pe funcția Roast (la Ninja Grill) sau Air Fry (la Ninja Combi), 220 de grade. Vinetele se înțeapă cu furculița din loc în loc. Toate se întorc la jumătatea timpului.

  • Vinetele și kapia - ambele curățate și lăsate la scurs peste noapte. Un pas obligatoriu!

  • A doua zi, vinetele, ceapa și kapia se toacă, pe rând, pe sita medie la mașina de tocat.

  • În oala Ninja Foodi am pus uleiul la încins, pe Sear/Saute nivel high, am adăugat ceapa și am călit-o aprox. 5 minute

  • Se adaugă ardeii kapia, se amestecă, apoi se adaugă  vinetele și restul ingredientelor (condimente, pastă tomate, suc de roșii).

  • Se amestecă și se setează funcția de Slow (high), 9 ore.

  • Se spune că zacusca este gata atunci când uleiul se ridică la suprafață. Oricum, timpul de slow variază și în funcție de cantitate. Dacă este mai puțină, probabil 6-8 ore. Dar mai multă n-are cum să fie, la cantitatea dată am avut oala plină până sus!

  • Apoi se adaugă fierbinte în borcanele deja sterilizate, iar acestea se dau la cuptor, la 100 de grade, timp de 30 de minute. 

Notă:

  • Din cantitatea de mai sus au rezultat 18 borcane (aprox. 320 gr cantitate netă per borcan)

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 1

În aceeași categorie