Panna cotta cu iaurt și jeleu de portocale roșii la Monsieur Cuisine Smart
4
Atenție, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!
Ingrediente
250 gr smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)
100 gr lapte
200 gr iaurt grecesc 10% grăsime
80 gr zahăr pudră
2 ml esență de vanilie
1 plic zahăr vanilat Bourbon
6 foi gelatină
Pentru jeleul de portocale: 500 gr portocale roșii, 80 gr zahăr pudră, 1 plic gelatină mărunțită
Mod de preparare
În vasul Monsieur Cuisine Smart se pun smântâna pentru frișcă, laptele, iaurtul, esența de vanilie și zahărul vanilat.
Adapted cooking. Se setează 7 minute, 80 de grade, viteza 2. (căpăcelul de măsurare este pus)
(Între timp se pun foile de gelatină în apă călduță pentru a se înmuia.)
La terminarea programului, se așteaptă vreo 5-10 minute, astfel încât să se răcească un pic compoziția.
Se storc bine foile de gelatină și se adaugă în vas.
Adapted cooking. Se setează 1 minut, viteza 3.
Compoziția se așează în pahare înclinate sau drepte. Paharele se dau la frigider pentru minim 3 ore.
După ce au trecut 3 ore, ne putem apuca și de jeleul de portocale.
Portocalele (aprox. 3) se curăță de coajă și pielița albă, se taie sferturi și se adaugă în vas.
Se adaugă zahărul pudră.
Adapted cooking. Se setează 11 minute, 100 grade, viteza 1.
Se setează funcția de Smoothie. De 2 ori.
(Între timp se pune gelatina mărunțită în 100 ml apă călduță pentru a se înmuia.)
La terminarea programului, se așteaptă vreo 10 minute, astfel încât să se răcească și compoziția (30 de grade).
Se adaugă gelatina mărunțită în vas.
Adapted cooking. Se setează 1 minut, viteza 3.
La terminarea programului, se așteaptă vreo 5-10 minute, astfel încât să se răcească și mai mult compoziția.
Se scot paharele din frigider, se toarnă și jeleul de portocale peste panna cotta.
Cu 30 de minute înainte de servire, se scot paharele din frigider și se decorează cu bucățele proaspete de portocală, fulgi de migdale și/sau coajă de portocală.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2