Panna cotta cu iaurt și jeleu de portocale roșii la Monsieur Cuisine Smart

Panna cotta cu iaurt și jeleu de portocale roșii la Monsieur Cuisine Smart

portii

4

Atenție, toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei!

Ingrediente

  • 250 gr smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)

  • 100 gr lapte

  • 200 gr iaurt grecesc 10% grăsime

  • 80 gr zahăr pudră

  • 2 ml esență de vanilie

  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon

  • 6 foi gelatină

  • Pentru jeleul de portocale: 500 gr portocale roșii, 80 gr zahăr pudră, 1 plic gelatină mărunțită

Mod de preparare

  • În vasul Monsieur Cuisine Smart se pun smântâna pentru frișcă, laptele, iaurtul, esența de vanilie și zahărul vanilat.

  • Adapted cooking. Se setează 7 minute, 80 de grade, viteza 2. (căpăcelul de măsurare este pus)

  • (Între timp se pun foile de gelatină în apă călduță pentru a se înmuia.)

  • La terminarea programului, se așteaptă vreo 5-10 minute, astfel încât să se răcească un pic compoziția. 

  • Se storc bine foile de gelatină și se adaugă în vas.

  • Adapted cooking. Se setează 1 minut, viteza 3. 

  • Compoziția se așează în pahare înclinate sau drepte. Paharele se dau la frigider pentru minim 3 ore.

  • După ce au trecut 3 ore, ne putem apuca și de jeleul de portocale. 

  • Portocalele (aprox. 3) se curăță de coajă și pielița albă, se taie sferturi și se adaugă în vas.

  • Se adaugă zahărul pudră.

  • Adapted cooking. Se setează 11 minute, 100 grade, viteza 1. 

  • Se setează funcția de Smoothie. De 2 ori. 

  • (Între timp se pune gelatina mărunțită în 100 ml apă călduță pentru a se înmuia.)

  • La terminarea programului, se așteaptă vreo 10 minute, astfel încât să se răcească și compoziția (30 de grade).

  • Se adaugă gelatina mărunțită în vas. 

  • Adapted cooking. Se setează 1 minut, viteza 3. 

  • La terminarea programului, se așteaptă vreo 5-10 minute, astfel încât să se răcească și mai mult compoziția.

  • Se scot paharele din frigider, se toarnă și jeleul de portocale peste panna cotta. 

  • Cu 30 de minute înainte de servire, se scot paharele din frigider și se decorează cu bucățele proaspete de portocală, fulgi de migdale și/sau coajă de portocală.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 2

    În aceeași categorie