Ruladă de pui cu merișoare și mix de nuci și alune sărate (aperitiv rece), la Ninja Combi
Ingrediente
2 bucăți mari de piept de pui
50 gr merișoare confiate
30 gr mix de nuci și alune sărate (nuci pecan, caju, alune, fistic)
2 linguri sos de soia dark
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie felii subțiri și se bat ușor cu ciocanul de șnițele. Feliile se așează una lângă alta pe o foaie de copt. Deasupra se presară merișoarele confiate tocate mărunt, iar peste merișoare, mixul de nuci tocate grosier. Cu ajutorul foii de copt se formează rulada. Foaia de copt se strânge la capete. Se mai adaugă o foaie de copt, se rulează și se strânge bine la capete.
Se așează în tava ”Combi Pan”, peste ”Crisper Plate”. În tava ”Combi Pan” se pun 480 ml apă. Se introduce tava în Ninja Combi, nivel 1. Se setează Steam, 40 de minute.
După ce au trecut cele 40 de minute, se scoate tava și, cu ajutorul unei foarfeci de bucătărie, se taie hârtia de copt.
Rulada se unge deasupra cu sos de soia dark.
Se setează Bake, 175 de grade, 20 de minute.
Se așteaptă să se încălzească și deschidem ușa cuptorului atunci când apare pe afișaj ”Add food”; se introduce tava, nivel 1.
Se lasă să se răcească, apoi se dă la frigider pentru minim 2 ore, apoi se poate tăia felii.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2