Pastéis de Nata la Monsieur Cuisine Smart & Ninja Combi
Ingrediente
170 gr zahăr
65 gr făină
250 gr smântână pentru frișcă neîndulcită (min.30% grăsime)
250 gr lapte
5 gălbenușuri
1/4 linguriță scorțișoară măcinată (opțional)
aluat de foitaj
Mod de preparare
În vasul MCS se pun zahărul, făina, laptele, smântâna de frișcă, gălbenușurile.
Adapted cooking. Se setează 30 secunde, viteza 3.
Se adaugă scorțișoara - dacă este cazul.
Adapted cooking. Se setează 9 minute, 90 de grade, viteza 2.
Între timp, se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Sau Ninja Combi, funcția Bake, 18 minute.
Din foile de aluat decupați discuri pentru a tapeta alveolele unei tăvi de brioșe.
Compoziția de cremă se toarnă în fiecare alveolă, până la marginea aluatului.
Tava de brioșe se așează în vasul Combi Pan peste Crisper Plate.
Dacă se folosește cuptorul clasic, 200 grade, 15-25 minute sau până când se rumenesc frumos.
După coacere, tartele se scot pe un grilaj pentru a se răci complet.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2