Salată a la russe & boeuf la Monsieur Cuisine Smart

Salată a la russe & boeuf la Monsieur Cuisine Smart

Ingrediente

  • 3-4 morcovi mari

  • 6-8 cartofi medii

  • 4 castraveti mari în oțet

  • 4-5 jumătăți de gogoșari în oțet

  • 4 ouă

  • 800 gr mazăre de conservă

  • 500 gr carne vită sau 2 bucăți mari de piept de pui sau 1 piept de curcan

Mod de preparare

  • Morcovii se curăță și se taie bucăți (aprox 3-4 cm) și se pun în bolul MCS. Se setează 9 secunde, viteza 5. Se așează în vasul adânc de aburi. Tot în vasul de aburi se așează și 2 linguri cu gura în jos pentru o bună aerisire.

  • Cartofii se curăță și se taie sferturi sau bucăți de aprox. 3-4 cm. Se setează 6 secunde, viteza 5. Se așează și aceștia în vasul de aburi, peste morcovi. 

  • Se clătește bolul MCS. Se pun 1.5 litri de apă. În coșul mic se pun cele 4 ouă și carnea tăiată bucăți. Se așează coșul mic în bolul MCS.

  • Se poziționează vasul de aburi, capacul și se setează funcția Steam, 20 de minute, viteza 1. 

  • Se scot legumele și ouăle. Se verifică și carnea dacă s-a fiert. Dacă este cazul, se reintroduce coșulețul cu carne în vasul mare, se mai adaugă apă până la marcajul de 1 litru, capacul normal cu păhăruțul de măsurare și se setează din nou funcția Steam, 10 minute, viteza 1. 

  • Se scoate coșulețul cu carne, se aruncă apa, se clătește bolul mare.

  • Se adaugă castraveții murați tăiați bucăți, se setează 4 secunde, viteza 5. Se scot din bol și se lasă la scurs într-o sită. 

  • Se curăță ouăle și se pun în vasul MCS, se setează 3 secunde, viteza 5. 

  • Se scot ouăle, se adaugă bucățile de carne în vasul MCS, se setează 5 secunde, viteza 5. 

  • Se transferă toate într-un castron. Se curăță bolul și se pregătește maioneza. Se adaugă și sare, piper - după gust.

Notă:

  • Maioneza se prepară conform rețetei din aparatul MCS. Cu mențiunea că eu folosesc doar 500 ml ulei la 2 ouă în loc de 600 ml ulei cum este scris în rețeta standard.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 2

În aceeași categorie