Salată a la russe & boeuf la Monsieur Cuisine Smart
Ingrediente
3-4 morcovi mari
6-8 cartofi medii
4 castraveti mari în oțet
4-5 jumătăți de gogoșari în oțet
4 ouă
800 gr mazăre de conservă
500 gr carne vită sau 2 bucăți mari de piept de pui sau 1 piept de curcan
Mod de preparare
Morcovii se curăță și se taie bucăți (aprox 3-4 cm) și se pun în bolul MCS. Se setează 9 secunde, viteza 5. Se așează în vasul adânc de aburi. Tot în vasul de aburi se așează și 2 linguri cu gura în jos pentru o bună aerisire.
Cartofii se curăță și se taie sferturi sau bucăți de aprox. 3-4 cm. Se setează 6 secunde, viteza 5. Se așează și aceștia în vasul de aburi, peste morcovi.
Se clătește bolul MCS. Se pun 1.5 litri de apă. În coșul mic se pun cele 4 ouă și carnea tăiată bucăți. Se așează coșul mic în bolul MCS.
Se poziționează vasul de aburi, capacul și se setează funcția Steam, 20 de minute, viteza 1.
Se scot legumele și ouăle. Se verifică și carnea dacă s-a fiert. Dacă este cazul, se reintroduce coșulețul cu carne în vasul mare, se mai adaugă apă până la marcajul de 1 litru, capacul normal cu păhăruțul de măsurare și se setează din nou funcția Steam, 10 minute, viteza 1.
Se scoate coșulețul cu carne, se aruncă apa, se clătește bolul mare.
Se adaugă castraveții murați tăiați bucăți, se setează 4 secunde, viteza 5. Se scot din bol și se lasă la scurs într-o sită.
Se curăță ouăle și se pun în vasul MCS, se setează 3 secunde, viteza 5.
Se scot ouăle, se adaugă bucățile de carne în vasul MCS, se setează 5 secunde, viteza 5.
Se transferă toate într-un castron. Se curăță bolul și se pregătește maioneza. Se adaugă și sare, piper - după gust.
Notă:
- Maioneza se prepară conform rețetei din aparatul MCS. Cu mențiunea că eu folosesc doar 500 ml ulei la 2 ouă în loc de 600 ml ulei cum este scris în rețeta standard.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2