Voi explica punctual ce trebuie reținut:
- Chiar dacă producătorul pastelor recomandă 8 minute timp de fierbere, dat fiind că aici am folosit oala pe funcția de presiune și, știindu-se faptul că, la presiune timpul se înjumătățește, vom seta pentru paste doar 4 minute. Sau 3 minute, dacă vrem ca pastele să fie ”al dente”.
- Smântâna trebuie să fie tip ”de gătit”, aprox. 35% grăsime. Nu se folosește smântâna fermentată (pentru că se ”taie” la temperaturile mari!)
- Tonul medium rare, pe funcția de air fry, la 45 de grade Celsius. Se pot folosi presetările Ninja.
- Sosul pesto poate fi cumpărat sau pregătit simplu, în mojarul cu pistil sau blender: frunze de busuioc proaspăt, semințe de pin prăjite, usturoi, ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie.
Mai jos, ingredientele și pașii:
Primavera Verdi Tagliatelle la Ninja Foodi
Ingrediente
200 grame Tagliatelle grâu dur Băneasa
50 ml vin alb sec (ideal Riesling Italian)
200 ml smântână pentru gătit, aprox. 35% grăsime
2 linguri ulei de măsline
1 bucățică de unt (aprox. 25 grame)
2 linguri sos de soia
130 grame brânză Gouda verde cu pesto
1 linguriță sos de pesto cu busuioc
capere, semințe de susan alb și negru, fistic sărat și prăjit
steak de ton (aprox. 200 grame)
700 ml apă
2 căței de usturoi
Instrucțiuni pentru Ninja SmartLid
Se pun pastele în oală. Se adaugă apa. Se setează high pressure, 3 minute, quick release pressure.
Oala se depresurizează automat. Se scurg pastele.
Se setează funcția de călire (sear/sauté), nivel 5. Se pun în oală untul și uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, vinul, apoi smântâna și brânza rasă.
Când sosul s-a îngroșat, se adaugă pastele în oală. Se amestecă ușor. Se oprește funcția de călire (sear/sauté).
Se pregătește tonul. Se unge cu sos de soia și se tăvălește prin semințele de susan.
Se așează în oală rackul pentru air fry, poziția high. Folosim termometrul Ninja pentru a monitoriza temperatura tonului.
Setăm funcția Fish, Medium Rare. Oala va afișa pe ecran, în stânga, temperatura ideală pentru Medium Rare - aceasta fiind 45 de grade Celsius. Se poate jongla din săgeți o altă temperatură. În dreapta, este afișată temperatura interioară a cărnii.
Când temperatura interioară ajunge la cea setată, în funcție de modul de gătire - medium rare, medium, well, well done - înseamnă că este gata.
Pregătim farfuria. Punem o linguriță de sos de pesto, apoi pastele, peste care adăugăm fisticul tocat grosier și câteva capere. Alături, 2-3 felii de ton.
Poftă bună!
Notă
- Ca decor am folosit flori comestibile, vlăstari de mazăre, frunze de măcriș roșu și mizuna verde.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 2