Primavera Verdi Tagliatelle la Ninja Foodi

Voi explica punctual ce trebuie reținut:

  • Chiar dacă producătorul pastelor recomandă 8 minute timp de fierbere, dat fiind că aici am folosit oala pe funcția de presiune și, știindu-se faptul că, la presiune timpul se înjumătățește, vom seta pentru paste doar 4 minute. Sau 3 minute, dacă vrem ca pastele să fie ”al dente”.
  • Smântâna trebuie să fie tip ”de gătit”, aprox. 35% grăsime. Nu se folosește smântâna fermentată (pentru că se ”taie” la temperaturile mari!)
  • Tonul medium rare, pe funcția de air fry, la 45 de grade Celsius. Se pot folosi presetările Ninja.
  • Sosul pesto poate fi cumpărat sau pregătit simplu, în mojarul cu pistil sau blender: frunze de busuioc proaspăt, semințe de pin prăjite, usturoi, ulei de măsline, sare și zeamă de lămâie.

Mai jos, ingredientele și pașii:

Primavera Verdi Tagliatelle la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 200 grame Tagliatelle grâu dur Băneasa

  • 50 ml vin alb sec (ideal Riesling Italian)

  • 200 ml smântână pentru gătit, aprox. 35% grăsime

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 1 bucățică de unt (aprox. 25 grame)

  • 2 linguri sos de soia

  • 130 grame brânză Gouda verde cu pesto

  • 1 linguriță sos de pesto cu busuioc

  • capere, semințe de susan alb și negru, fistic sărat și prăjit

  • steak de ton (aprox. 200 grame)

  • 700 ml apă

  • 2 căței de usturoi

Instrucțiuni pentru Ninja SmartLid

  • Se pun pastele în oală. Se adaugă apa. Se setează high pressure, 3 minute, quick release pressure.

  • Oala se depresurizează automat. Se scurg pastele.

  • Se setează funcția de călire (sear/sauté), nivel 5. Se pun în oală untul și uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat mărunt, vinul, apoi smântâna și brânza rasă.

  • Când sosul s-a îngroșat, se adaugă pastele în oală. Se amestecă ușor. Se oprește funcția de călire (sear/sauté).

  • Se pregătește tonul. Se unge cu sos de soia și se tăvălește prin semințele de susan.

  • Se așează în oală rackul pentru air fry, poziția high. Folosim termometrul Ninja pentru a monitoriza temperatura tonului. 

  • Setăm funcția Fish, Medium Rare. Oala va afișa pe ecran, în stânga, temperatura ideală pentru Medium Rare - aceasta fiind 45 de grade Celsius. Se poate jongla din săgeți o altă temperatură. În dreapta, este afișată temperatura interioară a cărnii. 

  • Când temperatura interioară ajunge la cea setată, în funcție de modul de gătire - medium rare, medium, well, well done - înseamnă că este gata. 

  • Pregătim farfuria. Punem o linguriță de sos de pesto, apoi pastele, peste care adăugăm fisticul tocat grosier și câteva capere. Alături, 2-3 felii de ton.

  • Poftă bună!

Notă

  • Ca decor am folosit flori comestibile, vlăstari de mazăre, frunze de măcriș roșu și mizuna verde.
IMG_E7007

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 2

În aceeași categorie