Aperitiv magic pentru Crăciun: chifle pufoase cu brânză Camembert și sos de merișoare cu rozmarin la Ninja Foodi
Ingrediente
Pentru sosul de merișoare:
100 gr. merișoare proaspete (nu confiate!), 2 linguri de oțet balsamic, 2 linguri de zahăr brun, 60 ml vin roșu (sec sau demisec), 1 vârf de cuțit de sare, 1 crenguță de rozmarin
Pentru aluat: 500 gr făină, 300 ml apă călduță, 1 linguriță zahăr brun, 1 plic de drojdie uscată (7 gr), 3 linguri ulei de măsline, 1 linguriță de sare
Brânză Camembert (100-120 gr) sau Brie
Pentru uns chiflele: 1 gălbenuș, 1 lingură de lapte
350 ml apă
Mod de preparare
Mai întâi meșterim sosul de merișoare. Se setează funcția Sear/Sauté, nivel 5, se pun în oală merișoarele, zahărul, vinul, oțetul balsamic, sarea. Când se topește zahărul, se setează nivelul 1 (low), apoi se adaugă și crenguța de rozmarin. Se lasă să fiarbă ușor, timp de 10 minute. Când sosul capătă textura potrivită (se îngroașă și seamănă cu dulceața), se oprește funcția și se mută compoziția într-un castron.
În vasul malaxorului punem făina, drojdia, apa călduță, uleiul și frământăm timp de 2-3 minute. Adăugăm sarea, mai frământăm timp de 5 minute.
Folosim vasul crispy multifuncțional în care vom așeza hârtia de copt. Așezăm aluatul și setează funcția Prove, 35 de grade, 1 oră.
Se scoate vasul, se împăturește din nou aluatul (vedeți și în clipul video de pe instagram reels). Se pune din nou la dospit, funcția Prove, 35 de grade, 30 de minute.
Se formează 8 chifle care se vor așeza în tăvița multifuncțională de la Ninja. În mijloc, brânza Camembert / Brie. Chiflele se ung cu gălbenușul combinat cu 1 lingură de lapte.
Se pun 350 ml de apă în oală, se așează rack-ul pe poziția de jos (low), iar tava deasupra acestuia.
Se setează funcția Steam Bread, 180 de grade, 17 minute.
La încheierea programului, se scoate tava. Se toarnă sosul de merișoare în mijloc, peste brânza Camembert.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 3