Ciorbă de miel la Ninja Foodi

Ciorbă de miel la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1 kg de carne de miel (eu am folosit coaste)

  • 1 ceapă medie

  • 2 legături de ceapă verde

  • 3 morcovi

  • 1 albitură

  • 1 țelină mică sau 2 fire de apio

  • Dressing: 500 gr smântână, 2 gălbenușuri

  • sare, câteva boabe de piper

  • 1-2 litri apă

  • 2 litri zeamă de varză sau borș

  • 1 legătură leuștean

  • 1 ardei gras sau kapia

Instrucțiuni

  • Se toacă legumele. Se ”aruncă” toate în oală, inclusiv carnea, apa și zeama de varză.

  • Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.

  • După depresurizare, se scoate carnea și se dezosează.

  • Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă. 

  • Se adaugă leușteanul tocat mărunt.

Notă

  • Dacă se alege varianta cu borșul adăugat la final, atunci, după depresurizare și dezosare și înainte de a pune dressingul de smântână, se pune borșul și se setează Sear/Saute pentru câteva minute.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

0 / 5. Voturi: 0

În aceeași categorie