Ciorbă de miel la Ninja Foodi
Ingrediente
1 kg de carne de miel (eu am folosit coaste)
1 ceapă medie
2 legături de ceapă verde
3 morcovi
1 albitură
1 țelină mică sau 2 fire de apio
Dressing: 500 gr smântână, 2 gălbenușuri
sare, câteva boabe de piper
1-2 litri apă
2 litri zeamă de varză sau borș
1 legătură leuștean
1 ardei gras sau kapia
Instrucțiuni
Se toacă legumele. Se ”aruncă” toate în oală, inclusiv carnea, apa și zeama de varză.
Se setează High Pressure, 20 de minute, Quick Release.
După depresurizare, se scoate carnea și se dezosează.
Într-un castron se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri; se toarnă câte un polonic din oală și se amestecă, astfel încât să nu se taie smântâna. Compoziția din castron se toarnă în oală și se amestecă.
Se adaugă leușteanul tocat mărunt.
Notă
- Dacă se alege varianta cu borșul adăugat la final, atunci, după depresurizare și dezosare și înainte de a pune dressingul de smântână, se pune borșul și se setează Sear/Saute pentru câteva minute.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0