Este, de fapt, un mini tort. Și, întrucât mi-a ieșit o compoziție cam multă, am pregătit două vase de yena, așadar au ieșit două mini torturi.
Tort răsturnat cu mere și pere caramelizate la Tefal One Pot
Course: DesertCuisine: RomâneascăDifficulty: Mediu30
minute45
minuteIngrediente
Fructe: 4 mere, 2 pere
4 linguri zahăr brun
4 linguri unt
80 gr făină albă
50 gr zahăr alb
3 ouă
2 lingurițe de ulei
1 linguriță praf de copt
1 plic de zahăr vanilat
Mod de preparare
Așadar, ingredientele de mai sus sunt pentru 2 mini torturi. Puteți înjumătăți cantitățile dacă vreți doar unul.
Merele și perele se spală, se curăță de sâmburi și căsuța sâmburilor, se taie felii.
Eu am folosit pentru caramelizarea fructelor oala Cook4Me, dar se poate face și în Tefal One Pot. Așadar, pentru Tefal One Pot, se setează BROWN, 10 minute, se pune untul în oală, zahărul brun și fructele tăiate.
Se așează fructele caramelizate (cu tot cu sos) pe fundul vasului de yena (sau alt vas pentru coacere, tip ”ramekin”). (Vasele se ung cu unt înainte)
Într-un vas se pun 3 albușuri și se mixează bine până se fac spumă. Se adaugă treptat zahărul vanilat, apoi zahărul alb.
Într-un alt vas se amestecă ușor gălbenușurile cu uleiul până când acesta este încorporat bine în gălbenușuri. Se toarnă ușor în vasul cu albușurile spumă, se amestecă ori ușor cu mixerul ori cu o spatulă.
În alt vas se amestecă făina cu praful de copt. Se adaugă treptat în vasul cu albușurile spumă și se mixează ușor sau se folosește o spatulă și se încorporează ușor.
Compoziția se toarnă în vase, peste fructe (se lasă liber aprox. 1 cm față de marginea vasului, pentru a permite creșterea).
Vasul se acoperă cu folie alimentară.
În oală se pun 250 ml de apă și se așează suportul pentru aburi. Se așează vasul cu folie pe suport.
Se închide și se blochează capacul, se setează STEAM 25 de minute. La încheierea programului, NU eliberați presiunea. Lăsați să se elibereze natural timp de 10 minute și nu apăsați butonul Cancel.
La expirarea celor 10 minute, eliberați restul de presiune rămasă. Deschideți capacul și scoateți cu grijă vasul din oală, apoi folia.
Pregătiți o farfurie întinsă mare. Așezați farfuria peste vas și întoarceți dintr-o mișcare vasul. Ridicați ușor vasul.
Se poate orna cu frișcă sau cu zahăr pudră.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
3.5 / 5. Voturi: 19