”Escalop” vine de la ”scaloppine”, un fel de mâncare din bucătăria italienească, adică bucăți subțiri de carne – de obicei, vită sau pui – tăvălite ușor prin făină și sotate în diverse sosuri.
Escalop de pui cu ciuperci și smântână la Tefal One Pot
Course: PrincipalCuisine: ItalieneascăDifficulty: Mediu4
20
minute35
minuteIngrediente
4 pulpe dezosate de pui (se poate face și cu piept de pui)
1 ceapă
4-5 căței de usturoi
2 linguri ulei de măsline
500 gr ciuperci proaspete
200 ml smântână pentru gătit (nu din cea acrișoară, ci pentru gătit - tip Olympus, Dorna, Pilos etc)
sare, piper - după gust
50 ml apă sau vin alb
1/2 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar
coaja rasă de la o lămâie
1/2 lămâie - zeamă de lămâie
Mod de preparare
Ciupercile se curăță și se taie felii, ceapa și usturoiul se toacă mărunt.
Se setează BROWN, 10 minute. Se pune uleiul în oală și se călesc pulpele de pui timp de 6-7 minute, apoi se scot din oală. Se pun la călit ciupercile, ceapa și usturoiul.
(Pulpele sau pieptul de pui se pot tăvăli ușor prin făină și se călesc sau se lasă ca atare).
Se oprește călirea. Se pun pulpele înapoi în oală, se condimentează cu sare și piper, se adaugă 50 ml apă sau vin alb.
Se setează STEW, 15 minute. La încheierea programului se depresurizează.
Se setează BAKE, 5-10 minute pentru scăderea sosului.
La încheierea programului, se adaugă smântâna, zeama de lămâie, pătrunjelul și mărarul (tocate), coaja de lămâie și se amestecă bine.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1