Escalop de pui cu ciuperci și smântână la Tefal One Pot

”Escalop” vine de la ”scaloppine”, un fel de mâncare din bucătăria italienească, adică bucăți subțiri de carne – de obicei, vită sau pui – tăvălite ușor prin făină și sotate în diverse sosuri. 

Escalop de pui cu ciuperci și smântână la Tefal One Pot

Course: PrincipalCuisine: ItalieneascăDifficulty: Mediu
Porții

4

Timp preparare

20

minute
Timp gătire

35

minute

Ingrediente

  • 4 pulpe dezosate de pui (se poate face și cu piept de pui)

  • 1 ceapă

  • 4-5 căței de usturoi

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 500 gr ciuperci proaspete

  • 200 ml smântână pentru gătit (nu din cea acrișoară, ci pentru gătit - tip Olympus, Dorna, Pilos etc)

  • sare, piper - după gust

  • 50 ml apă sau vin alb

  • 1/2 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar

     

  • coaja rasă de la o lămâie

  • 1/2 lămâie - zeamă de lămâie

Mod de preparare

  • Ciupercile se curăță și se taie felii, ceapa și usturoiul se toacă mărunt.

    escalop-pui-ciuperci1
  • Se setează BROWN, 10 minute. Se pune uleiul în oală și se călesc pulpele de pui timp de 6-7 minute, apoi se scot din oală. Se pun la călit ciupercile, ceapa și usturoiul. 

    (Pulpele sau pieptul de pui se pot tăvăli ușor prin făină și se călesc sau se lasă ca atare).

  • Se oprește călirea. Se pun pulpele înapoi în oală, se condimentează cu sare și piper, se adaugă 50 ml apă sau vin alb.

  • Se setează STEW, 15 minute. La încheierea programului se depresurizează.

  • Se setează BAKE, 5-10 minute pentru scăderea sosului.

  • La încheierea programului, se adaugă smântâna, zeama de lămâie, pătrunjelul și mărarul (tocate), coaja de lămâie și se amestecă bine.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie