Mâncare de gutui cu pui la Tefal One Pot
Course: PrincipalCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușor3-4
20
minute35
minuteIngrediente
2-3 gutui mari
1 piept mare de pui
4-5 linguri ulei de măsline sau unt
2 linguri de făină
50 ml vin alb sau rose
2 linguri de zahăr brun
1/2 lămâie (zeamă)
100 ml apă
Mod de preparare
Gutuile se taie felii subțiri și se stropesc cu zeamă de lămâie (fiindcă oxidează foarte repede). Puiul se taie cubulețe sau felii subțiri, care se vor tapeta ușor cu făină.
Se pun 3 linguri de ulei în oală, se setează BROWN 15-20 minute. Se pune carnea la călit timp de 7-8 minute, până se rumenește un pic. Se scoate carnea din oală, se completează cu ulei dacă mai este nevoie, se pun feliile de gutui și se rumenesc un pic pe ambele părți. Se adaugă 50 ml vin și se amestecă ușor. Apoi se adaugă zahărul, se amestecă; se adaugă sarea și piperul.
Se pune carnea înapoi în oală. Se adaugă apa. Se închide și blochează capacul, se setează STEW veg. 20 de minute.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
0 / 5. Voturi: 0