Pui cu rozmarin la Tefal One Pot

Această rețetă a fost adaptată de la Crock Pot Slowcooker. Diferența dintre un slowcooker dedicat și funcția de slow cooking de la un multicooker (în cazul nostru, Tefal One Pot) este dată de temperatură și timpul de gătire. La slowcooker este 100 de grade (timpul 30 minute – 20 de ore), iar la Tefal, 85 de grade (2 ore – 9 ore). Ceea ce am mai constatat la funcția de slow cooking de la Tefal One Pot este faptul că, la încheierea programului, cel puțin la acest fel de mâncare și timp de gătire, atât pulpele de pui, cât și cartofii au un fel de crustă, ca și cum ar fi stat la cuptorul clasic. Or la slowcookerul dedicat nu ai această crustă. 

Pui cu rozmarin la Tefal One Pot

Porții

3

Timp preparare

20

minute
Timp gătire

5

ore

Ingrediente

  • 50 gr unt

  • 3 pulpe de pui dezosate

  • 4 cartofi medii

  • Condimente: sare (1 linguriță), piper (1/2 linguriță), boia dulce (1 linguriță), boia iute (1/2 linguriță), rozmarin (1 linguriță)

  • 1-2 căței de usturoi

Mod de preparare

  • Într-un bol se amestecă untul (trebuie să fie moale, la temperatura camerei!) cu sare, piper, boia, rozmarin și usturoiul zdrobit. Cu această compoziție se ung bine pulpele de pui.

  • Cartofii se curăță, se spală, se taie sferturi și se așează în oală. Deasupra se așează pulpele unse cu unt.

  • Se setează funcția slow cooking, 5 ore (capac închis și blocat!). Nu gătește sub presiune.

    pui-rozmarin3

Atenție!

  • Nu necesită niciun pic de lichid. Este suficient untul care se va topi, cât și apa lăsată de cartofi sau grăsimea pulpelor.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 1

În aceeași categorie