Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot

Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot

Timp preparare

20

minute
Timp gătire

30

minute

Ingrediente

  • 350 gr costiță afumată (sau coaste/scăriță afumată)

  • 7-8 cartofi medii

  • 2 morcovi

  • 1/2 ardei kapia

  • 1 ceapă

  • 300 gr smântână fermentată, acrișoară sau 500 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime)

  • condimente: 1 linguriță sare, câteva boabe de piper, 1/2 linguriță boia dulce, 2 linguri tarhon uscat (sau în oțet), 1 lingură legume uscate (opțional).

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 2,5 litri apă

  • 1 gălbenuș

Mod de preparare

  • Costița se taie bucățele, ceapa se toacă mărunt, morcovii, rondele, cartofii, cubulețe, ardeiul kapia, fâșii. 

    ciorba-afumatura0
  • Se pune uleiul în oală, se setează BROWN, 10 minute. 

  • Se călește costița timp de 5 minute, se adaugă, ceapa, morcovii și kapia, încă 5 minute.

    ciorba-afumatura1
  • Se adaugă cartofii, apa, sarea, piperul, boiaua, legumele uscate.

  • Se setează SOUP 20 de minute.

  • Într-un castron se amestecă gălbenușul cu smântâna. Se toarnă câte un polonic din oală în castron și se amestecă. Se toarnă conținutul castronului în oală și se amestcă.

  • Se servește cu tarhon uscat sau acrit în oțet. 

    ciorba-afumatura2

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    4.4 / 5. Voturi: 16

    În aceeași categorie