Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură la Tefal One Pot
20
minute30
minuteIngrediente
350 gr costiță afumată (sau coaste/scăriță afumată)
7-8 cartofi medii
2 morcovi
1/2 ardei kapia
1 ceapă
300 gr smântână fermentată, acrișoară sau 500 ml smântână pentru gătit (min. 30% grăsime)
condimente: 1 linguriță sare, câteva boabe de piper, 1/2 linguriță boia dulce, 2 linguri tarhon uscat (sau în oțet), 1 lingură legume uscate (opțional).
3 linguri ulei de măsline
2,5 litri apă
1 gălbenuș
Mod de preparare
Costița se taie bucățele, ceapa se toacă mărunt, morcovii, rondele, cartofii, cubulețe, ardeiul kapia, fâșii.
Se pune uleiul în oală, se setează BROWN, 10 minute.
Se călește costița timp de 5 minute, se adaugă, ceapa, morcovii și kapia, încă 5 minute.
Se adaugă cartofii, apa, sarea, piperul, boiaua, legumele uscate.
Se setează SOUP 20 de minute.
Într-un castron se amestecă gălbenușul cu smântâna. Se toarnă câte un polonic din oală în castron și se amestecă. Se toarnă conținutul castronului în oală și se amestcă.
Se servește cu tarhon uscat sau acrit în oțet.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.4 / 5. Voturi: 16