Pin Print Magiun de prune la Ninja Foodi A venit toamna, acoperă-mi inima cu ceva… Din 10 kg de prune, 2 ture, 16 borcane de aprox. 400 gr. După 14 ore pe slow (foto 3), apoi după 4 ore pe saute (foto 4). Ingrediente În vasul Ninja intră aprox. 5 kg de prune. Mod de preparare Prunele se spală, se taie în jumătăți, se scot sâmburii, apoi se așează în oală. Se setează Slow High, 8 ore. Apoi se mai adaugă 6 ore. Se amestecă din când în când, mai…
Categorie: Ninja
Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi
Pin Print Supă grecească de perișoare (Avgolemono) la Ninja Foodi Ingrediente Pentru perișoare: 800 gr carne tocată (amestec vită-porc sau pui; eu am folosit pui), 3 linguri de orez, 1 ceapă tocată, 1 lingură de mărar proaspăt tocat mărunt, 1 linguriță de cimbru uscat, sare, piper, 1 ou și făină pentru tăvălit perișoarele. Pentru supă: 2 morcovi tăiați cubulețe, 1 albitură cubulețe, 1/4 țelină tăiată cubulețe, 1 ceapă tocată, 2-3 linguri ulei de măsline, 3 litri de apă, puțină vegeta de casă sau sare. Pentru dressingul Avgolemono: 3 ouă, zeama…
Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi
Pin Print Ciorbă ardelenească de cartofi cu afumătură și tarhon la Ninja Foodi Ingrediente 1 bucată de ciolan afumat (sau kaizer/șunculiță afumat(ă)) 1 ceapă medie 3 morcovi medii 2 albituri (rădăcină de păstârnac și pătrunjel) 3-4 cartofi medii 1/4 țelină (rădăcină) 2 fire de apio 2 linguri de tarhon uscat Dressing: 500 gr smântână (fermentată), 2 gălbenușuri sare, piper – după gust (sau vegeta de casă) 3-4 litri de apă (important e să nu se depășească linia max. de presiune) 2-3 linguri de ulei Mod de preparare Legumele tocate mărunt…
Friptură de miel la Ninja Foodi
Pin Print Friptură de miel la Ninja SmartLid Ingrediente 1 pulpă de miel (dezosată) 1 linguriță sare, 1 linguriță piper, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță usturoi pudră, 1 linguriță cimbru uscat 1 lingură de ulei de măsline 500 ml apă Mod de preparare Pulpa de miel dezosată se pulverizează cu ulei de măsline, apoi se condimentează cu sare, piper, boia, usturoi pudră și cimbru uscat. În oala Ninja se pune apa. Se așează vasul mare Crisp Basket în oală, iar în acesta se va așeza pulpa de miel. Se…
Sarmale la Ninja Foodi
Pin Print Sarmale la Ninja SmartLid Ingrediente 1.5 kg carne tocată de porc 2-3 căpățâni de varză murată 3 cepe medii 350 gr orez Condimente: 1 linguriță rasă de sare, 1 linguriță rasă de piper, 1 lingură boia dulce, 1 lingură cimbru 100-200 gr afumătură (prosciutto / kaizer / șunculiță) aprox. 750 ml apă 3-4 linguri pastă de tomate 2-3 felii de pâine (fără coajă) înmuiate în lapte Mod de preparare Nu am călit nimic. Ceapa tocată mărunt, carnea, orezul și condimentele se amestecă bine. Ideal la malaxorul de aluat,…
Drob de pui la Ninja Foodi
Pin Print Drob de pui la Ninja SmartLid Ingrediente 500 gr ficăței de pui 1-2 bucăți de piept de pui 3 legături de ceapă verde 3 legături de mărar 3 legături de pătrunjel 1 ou 100 gr ciuperci din conservă (opțional) sare, piper – după gust Instrucțiuni Se toacă mărunt ficățeii, pieptul de pui, verdeața și ciupercile. Se călesc în oală pe Sear/Saute (sau pe plită, aragaz etc) până scade bine și nu mai e zeamă. Se adaugă sarea și piperul. Când se răcește compoziția, se adaugă oul și se…
Mucenici muntenești (ciorbă) la Instant Pot și Ninja Foodi
Pin Print Mucenici muntenești (ciorbă) la Instant Pot Ingrediente 200 gr mucenici 200 gr zahăr 3 litri apă coajă rasă de la 1 lămâie + 1 portocală scorțișoară și nucă – după preferințe 1 esență de vanilie și 1 esență de rom 1/4 linguriță sare Mod de preparare la Instant Pot În oala Instant Pot se pun mucenicii, apa, coaja rasă, sarea. Se setează HP, 5 minute. Plus 5 minute întârziere pentru eliberarea presiunii. După cele 10 minute, se eliberează presiunea. Se adaugă zahărul și esențele, se amestecă ușor și…
Borș ucrainean la Ninja Foodi
Pin Print Borș ucrainean la Ninja SmartLid Ingrediente 3-4 sfecle roșii 1 kg carne de curcan (”căzături”) 2 morcovi 1 albitură 1/4 țelină 1 ceapă medie 2 litri borș 1 litru zeamă de varză 1 litru de apă 1-2 linguri de ulei 200 gr smântână (fermentată) aprox. Mod de preparare Legumele se taie mărunt, mai puțin sfecla, care se rade pe răzătoare. Ceapa tocată mărunt și sfecla rasă se călesc în 1-2 linguri de ulei, pe funcția Saute, timp de 10 minute aprox. Se adaugă restul legumelor tocate și carnea…
Ciorbă de fasole boabe, cu afumătură și borș la NinjaFoodi
Pin Print Ciorbă de fasole boabe și borș la Ninja SmartLid Ingrediente 500-600 gr afumătură (ciolan afumat sau coaste sau kaizer etc) 500 gr fasole boabe 1/4 țelină 1 fir apio 1 morcov 1 albitură 2 linguri pastă de roșii 1 ceapă 1/2 ardei kapia sare (sau vegeta), câteva boabe piper, 1 linguriță de cimbru uscat 1-2 litri apă 2 litri borș 2-3 linguri ulei Mod de preparare Mai întâi se pune fasolea la fiert (cu apă care să depășească nivelul fasolei, aprox. 2 cm). Se setează High Pressure, 15…
Mezel de casă: piept de porc (la Ninja Foodi)
Pin Print Mezel de casă: piept de porc (la Ninja SmartLid) Ingrediente 1 bucată de piept de porc aprox. 1-1,5 kg 1 litru zeamă de varză condimente: sare, piper, boia dulce, cimbru Mod de preparare În oala Ninja se așează rack-ul; deasupra pieptul de porc crud. Se setează funcția de deshidratare, timp de 8 ore, 65 de grade. Se scoate rack-ul, în oală se pune zeama de varză și se setează HP 1 minut, quick release pressure. Se adaugă pieptul de porc în oală și se setează Saute, se lasă…