Chutney de ceapă roșie și stafide la Ninja Foodi
Ingrediente
1 kg de ceapă roșie (tocată mărunt sau tăiată solzișori)
2 linguri de ulei
200 ml vin alb dulce
50 ml oțet balsamic
150 gr stafide aurii
6 linguri zahăr brun
1/2 linguriță pudră / fulgi de chili (opțional)
1 linguriță rasă de sare neiodată
2 linguri sos de soia light
Mod de preparare
Se călește ceapa în ulei pe Sear/Saute la Ninja Foodi, aprox. 10-15 minute.
Se adaugă vinul și se călește în continuare, aprox. 10-15 minute.
Se oprește funcția de sotare și se adaugă restul ingredientelor.
Se setează Slow High 8 ore. La final, trebuie să aibă consistența ca dulceața, adică bine legată.
La final, se toarnă fierbinte în borcănașe sterilizate și se dau la cuptor 30 de minute, la 100 de grade.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 1