Chutney de ceapă roșie și stafide la Ninja Foodi

Chutney de ceapă roșie și stafide la Ninja Foodi

Ingrediente

  • 1 kg de ceapă roșie (tocată mărunt sau tăiată solzișori)

  • 2 linguri de ulei

  • 200 ml vin alb dulce

  • 50 ml oțet balsamic

  • 150 gr stafide aurii

  • 6 linguri zahăr brun

  • 1/2 linguriță pudră / fulgi de chili (opțional)

  • 1 linguriță rasă de sare neiodată

  • 2 linguri sos de soia light

Mod de preparare

  • Se călește ceapa în ulei pe Sear/Saute la Ninja Foodi, aprox. 10-15 minute.

  • Se adaugă vinul și se călește în continuare, aprox. 10-15 minute.

  • Se oprește funcția de sotare și se adaugă restul ingredientelor.

  • Se setează Slow High 8 ore. La final, trebuie să aibă consistența ca dulceața, adică bine legată. 

  • La final, se toarnă fierbinte în borcănașe sterilizate și se dau la cuptor 30 de minute, la 100 de grade. 

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 1

    În aceeași categorie