Pornind de la rețeta de mămăligă clasică (rețeta, aici), am încercat să obțin o mămăligă mai cremoasă. Astfel, am folosit smântâna pentru gătit (atenție, nu din cea fermentată, acrișoară, ci ”pentru gătit”, tip Olympus, Dorna, Pilos etc.), pentru că aceasta rezistă la gătire, la temperaturi mari, fără să se taie.
Mămăligă cremoasă la Tefal Cook4Me
Cuisine: RomâneascăDifficulty: Ușor4
1
minut10
minuteIngrediente
1 ceașcă mălai (1 măsură - paharul standard de măsurat)
2 cești cu apă (2 măsuri - paharul standard de măsurat)
2 cești cu smântână pentru gătit (2 măsuri - paharul standard de măsurat)
10 gr. unt (un cubuleț)
1/2 linguriță sare (sau după gust)
100 gr. parmezan ras (opțional)
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele în oală (mai puțin parmezanul, care este opțional; poate fi înlocuit cu orice tip de brânză sau telemea).
Pe modul manual, gătire clasică, se setează funcția de ”rumenire”. Se amestecă incontinuu cu o lingură de lemn. Veți observa că oala este pe modul de preîncălzire (preheat). Când mai sunt 2 liniuțe și se apropie de final sau când mămăliga începe să bolborosească, se oprește modul (săgeată înapoi). Oala vă întreabă dacă opriți rumenirea, setați ”ok”.
Vă întoarceți la modul manual, gătire clasică, se setează funcția de ”fierbere” și amestecați cu lingura de lemn timp de 7-8 minute. Apoi opriți fierberea.
Opțional. Adăugați parmezanul ras și amestecați bine. Sau orice alt tip de brânză.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
3.1 / 5. Voturi: 7