Mămăligă la Tefal Cook4Me

După n experimente la ambele oale, am descoperit rețeta perfectă, de fapt, modul de gătire perfect. Astfel, mămăliga nu iese nici moale, nici tare, ci numai bună ori ca garnitură ori în combinație cu brânză și smântână. Și, mai ales, fără cocoloașe, fără să se ardă, fără să se lipească de oală!

Mămăligă la Tefal Cook4Me

Cuisine: RomâneascăDifficulty: Foarte ușor
Porții

2

Timp preparare

5

minute
Timp gătire

10

minute

TEFAL COOK4ME

Ingrediente

  • mălai (1 măsură - paharul standard de măsurat)

  • cu apă (3 măsuri - paharul standard de măsurat)

  • unt (un cubuleț)

  • sare (sau după gust)

Mod de preparare

  • Se pun toate ingredientele în oală.

  • Pe modul manual, gătire clasică, se setează funcția de ”rumenire”. Se amestecă incontinuu cu o lingură de lemn. Veți observa că oala este pe modul de încălzire (preheat). Când mai sunt 2 liniuțe și se apropie de final sau când începe mămăliga să bolborosească, se oprește modul (săgeată înapoi). Oala vă întreabă dacă opriți rumenirea, setați ”ok”. 

  • Vă întoarceți la modul manual, gătire clasică, se setează funcția de ”fierbere” și amestecați cu lingura de lemn timp de 5 minute sau până ajunge la consistența dorită. Apoi opriți fierberea. Și asta-i tot!

Notă:

  • Proporția ideală este 1 (mălai) : 3 (apă).

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

3.5 / 5. Voturi: 12

În aceeași categorie