Pui Teriyaki la Tefal One Pot

O rețetă absolut minunată. O explozie de arome, gust dulce-acrișor-sărat, cu ingrediente din mai multe bucătării – uleiul de măsline grecesc, oțetul balsamic italienesc, sosul de soia chinezesc, pentru ca, în final, să obții un fel japonez… O rețetă rapidă, în mai puțin de 25 de minute este totul gata. Inclusiv garnitura de orez.

Pui Teriyaki la Tefal One Pot

Course: PrincipalCuisine: JaponezăDifficulty: Ușor
Porții

2

Timp preparare

15

minute
Timp gătire

25

minute

TEFAL ONE POT

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (dezosate, fără piele) sau 1 piept de pui

  • 3 linguri ulei măsline

  • 3 căței de usturoi

  • 2 linguri de miere

  • 1 ceașcă / măsură sos de soia

  • ghimbir proaspăt ras sau uscat

  • 100 ml apă

  • 1 linguriță amidon de porumb (opțional - pentru îngroșarea sosului) dizolvată în 50 ml apă

  • 1 lingură oțet de orez sau balsamic

Mod de preparare

  • Se taie puiul în bucățele.

  • Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, ghimbirul, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine.

  • Se setează BROWN, 5 minute. Se pune uleiul în oală și se călește carnea. 

  • Se adaugă sosul, se amestecă bine. Se setează STEW, 8 minute.

  • Se depresurizează. Dacă este prea mult sos, se setează BAKE pentru 10-15 minute (opțional se adaugă amidonul de porumb și se amestecă bine). Eu am ales să fac fără amidon, dar să scad sosul bine.

    pui-teriyaki

Garnitură:

  • Se servește cu orez. Atenție, nu puneți sare în orez (sosul de soia este destul de sărat). Orezul se face separat la tefal one pot (1 măsură orez, 1.5 măsuri apă; RICE, 9 minute) sau la cook4me (modul manual, presiune înaltă 9 minute).

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

5 / 5. Voturi: 4

În aceeași categorie