O rețetă absolut minunată. O explozie de arome, gust dulce-acrișor-sărat, cu ingrediente din mai multe bucătării – uleiul de măsline grecesc, oțetul balsamic italienesc, sosul de soia chinezesc, pentru ca, în final, să obții un fel japonez… O rețetă rapidă, în mai puțin de 25 de minute este totul gata. Inclusiv garnitura de orez.
Pui Teriyaki la Tefal One Pot
Course: PrincipalCuisine: JaponezăDifficulty: Ușor2
15
minute25
minuteTEFAL ONE POT
Ingrediente
4 pulpe de pui (dezosate, fără piele) sau 1 piept de pui
3 linguri ulei măsline
3 căței de usturoi
2 linguri de miere
1 ceașcă / măsură sos de soia
ghimbir proaspăt ras sau uscat
100 ml apă
1 linguriță amidon de porumb (opțional - pentru îngroșarea sosului) dizolvată în 50 ml apă
1 lingură oțet de orez sau balsamic
Mod de preparare
Se taie puiul în bucățele.
Într-un castron se pregătește sosul: usturoiul zdrobit, mierea, sosul de soia, ghimbirul, apa și oțetul balsamic. Se amestecă bine.
Se setează BROWN, 5 minute. Se pune uleiul în oală și se călește carnea.
Se adaugă sosul, se amestecă bine. Se setează STEW, 8 minute.
Se depresurizează. Dacă este prea mult sos, se setează BAKE pentru 10-15 minute (opțional se adaugă amidonul de porumb și se amestecă bine). Eu am ales să fac fără amidon, dar să scad sosul bine.
Garnitură:
- Se servește cu orez. Atenție, nu puneți sare în orez (sosul de soia este destul de sărat). Orezul se face separat la tefal one pot (1 măsură orez, 1.5 măsuri apă; RICE, 9 minute) sau la cook4me (modul manual, presiune înaltă 9 minute).
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
5 / 5. Voturi: 4