Saramură de pește (somon) la Tefal One Pot și Cook4Me

Saramură de pește (somon) la Tefal One Pot și Cook4Me

Course: PeșteCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușor
Porții

4

Timp preparare

60

minute
Timp gătire

3-5

minute

Ingrediente

  • 4 ardei kapia / gogoșari copți

  • 2 roșii coapte sau 1 conservă de 400 gr roșii decojite și tăiate

  • 1 ardei iute tăiat mărunt (opțional)

  • Condimente: 2 lingurițe de sare, câteva boabe de piper negru, 2 foi de dafin, 1/2 linguriță cimbru uscat

  • 1 căpățână de usturoi - pentru mujdei; 2 căței de usturoi tocați

  • 1 legătură de pătrunjel

  • 100 ml apă

Mod de preparare la Tefal One Pot

  • Se pun în oală ardeii kapia copți (sau gogoșarii) tăiați feliuțe sau cubulețe, roșiile coapte și curățate de pieliță, pasate cu furculița (sau conserva de roșii), ardeiul iute, sarea, piperul, dafinul, cimbrul și apa.

  • Se setează HP 3 minute sau STEW 5 minute. La încheierea programului, se eliberează aburul.

    saramura-peste1
  • Se adaugă mujdeiul și se amestecă. Se scufundă bucata sau bucățile de somon (făcute la grătar) în saramură, se servește după aprox. 5 minute, cu pătrunjel tocat și mămăligă.

    saramura-peste2

Mod de preparare la Tefal Cook4ME

  • Se pun în oală ardeii kapia copți (sau gogoșarii) tăiați feliuțe sau cubulețe, roșiile coapte și curățate de pieliță, pasate cu furculița (sau conserva de roșii), ardeiul iute, sarea, piperul, dafinul, cimbrul și apa. Se setează modul de gătire manual - presiune înaltă - 3 minute. Se depresurizează singură. Se adaugă mujdeiul și se amestecă. Se scufundă bucata sau bucățile de somon (făcute la grătar) în saramură, se servește după aprox. 5 minute, cu pătrunjel tocat și mămăligă.
  • Notă: Se poate acri cu oțet sau cu lămâie (opțional). Eu am preferat fără.

Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

0 / 5. Voturi: 0

În aceeași categorie