Supă de pui cu găluști la Tefal One Pot
Course: Ciorbe și supeCuisine: Românească6
10
minute40
minuteIngrediente
1 pui aproape întreg (fără piept)
3 morcovi
1 ceapă
1 rădăcină de păstârnac
1 legătură pătrunjel sau 1 lingură pătrunjel uscat
sare, câteva boabe de piper
aprox. 2,5 litri apă
Ingrediente pentru găluște: 3 ouă, 180 gr griș, 3 linguri ulei, 1/2 linguriță praf de copt.
Mod de preparare
Puiul poate fi pus și direct din congelator, caz în care durata de preîncălzire va fi de aprox. 20-25 de minute. Dacă este proaspăt, durata de preîncălzire este de 10-15 minute.
Morcovul se taie rondele; ceapa și păstârnacul pot fi puse întregi (se vor scoate din oală ulterior). Se pun toate în oală. Se adaugă apa și sarea - după gust.
Se închide capacul, se blochează, se setează HP 35 de minute. La încheierea programului se eliberează aburul.
Se scoate puiul din oală, se dezosează, apoi se pune înapoi în oală. Se scot ceapa și păstârnacul.
Se pregătește compoziția pentru găluște. Într-un castron se bat ouăle, se adaugă uleiul, se amestecă bine, se toarnă grișul în ploaie și praful de copt, amestecând incontinuu. Se ia cu lingurița din compoziție și se pune în oală.
Se setează STEW/SOUP 5 minute. La încheierea programului, se eliberează aburul. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?
4.6 / 5. Voturi: 7