Supă de pui cu găluște la Tefal One Pot

Supă de pui cu găluște la Tefal One Pot

Course: Ciorbe și supeCuisine: Românească
Porții

6

Timp preparare

10

minute
Timp gătire

40

minute

Ingrediente

  • 1 pui aproape întreg (fără piept)

  • 3 morcovi

  • 1 ceapă

  • 1 rădăcină de păstârnac

  • 1 legătură pătrunjel sau 1 lingură pătrunjel uscat

  • sare, câteva boabe de piper

  • aprox. 2,5 litri apă

  • Ingrediente pentru găluște: 3 ouă, 180 gr griș, 3 linguri ulei, 1/2 linguriță praf de copt.

Mod de preparare

  • Puiul poate fi pus și direct din congelator, caz în care durata de preîncălzire va fi de aprox. 20-25 de minute. Dacă este proaspăt, durata de preîncălzire este de 10-15 minute.

  • Morcovul se taie rondele; ceapa și păstârnacul pot fi puse întregi (se vor scoate din oală ulterior). Se pun toate în oală. Se adaugă apa și sarea - după gust. 

  • Se închide capacul, se blochează, se setează HP 35 de minute. La încheierea programului se eliberează aburul.

  • Se scoate puiul din oală, se dezosează, apoi se pune înapoi în oală. Se scot ceapa și păstârnacul. 

  • Se pregătește compoziția pentru găluște. Într-un castron se bat ouăle, se adaugă uleiul, se amestecă bine, se toarnă grișul în ploaie și praful de copt, amestecând incontinuu. Se ia cu lingurița din compoziție și se pune în oală.

  • Se setează STEW/SOUP 5 minute. La încheierea programului, se eliberează aburul. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

    Cum ți se pare rețeta? Ai testat-o?

    5 / 5. Voturi: 5

    În aceeași categorie

    Leave a Comment